ارزیابی استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش و یادگیری در دوره متوسطه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی معلمان برتر و مدارس پیشرو در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: PJLCO01_2100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه مظلوم سراجی

کارشناسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

فاطمه زهرا بهبودی

کارشناسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) به نیرویی تبدیل شده است که بسیاری از جنبه های زندگی ما و هر جنبه از تلاش های انسانی مانند آموزش، پزشکی، تجارت، حقوق و مهندسی را تغییر داده است. آموزش یک فعالیت اجتماعی است و آموزش با کیفیتی دارد. به طور سنتی با معلمانی که درجات بالایی از تماس چهره به چهره شخصی با دانش آموزان دارند مرتبط است. با حرکت سریع جهان به سمت رسانه ها و اطلاعات دیجیتال، نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش بیشتر و بیشتر می شود. با این حال، شاخص های مربوط به جذب فناوری و استفاده در آموزش در مدارس متوسطه در ایران وجود ندارد و بیشتر مدارس همچنان از روش سنتی برای انتشار دانش استفاده می کنند. در این پژوهش از روش تحقیق کیفی استفاده شده است. تحقیقات ثابت کرد که سن و جنسیت پاسخ دهندگان تا حد زیادی بر پذیرش و استفاده آنها از فناوری اطلاعات و ارتباطات تاثیر می گذارد زیرا دانش آموزان، معلمان جوان و مرد دانش و علاقه بیشتری به استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای آموزش یادگیری داشتند. تفاوت هایی در تامین رایانه ها و امکانات فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدارس متوسطه وجود دارد، زیرا مدارس مناطق شهری دارای برخی از امکانات فناوری اطلاعات و ارتباطات بودند، اگرچه آنها ناکافی بودند، تهویه مناسبی ندارند، به اندازه کافی جادار نیستند و سیستم روشنایی ضعیفی دارند. با این حال، برخی از معلمان رایانه شخصی خود (رایانه های شخصی، لپ تاپ یا تبلت) را برای استفاده داشتند، اگرچه همیشه از آنها برای آموزش و یادگیری استفاده نمی کنند. در نتیجه، تاثیر فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش و یادگیری در مدارس متوسطه کم بود.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات و ارتباطات، کامپیوتر، آموزش، یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.