ساخت مدل تحلیلی به منظور پیش بینی زاویه فاز (δ) در آزمایش رئومتر برشی دینامیکی (DSR)
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: پژوهشنامه حمل و نقل، دوره: 21، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_TRJ-21-2_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 151
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد، موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری، مشهد، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده
مشخصات سوپرپیو قیر به منظور بهبود عملکرد روسازی با کنترل مشکلات روسازی تحت طیف وسیعی از دماها و شرایط پیری طراحی شده است. رئومتر برشی دینامیکی (DSR) یکی از آزمایش های سوپرپیو است که برای تعیین خواص رئولوژیکی قیر استفاده می شود. هدف این مطالعه ایجاد مدل پیش بینی باقابلیت پیش بینی زاویه فاز (δ) به عنوان یک نتیجه اصلی از روش آزمایش DSR است. این به نوبه خود می تواند زمان به دست آوردن نتایج آزمایشگاهی و درنتیجه هزینه را کاهش دهد. برای این هدف یک روش یادگیری ماشین گروهی با رویکرد جنگل تصادفی استفاده شده است. بر این اساس، هفت متغیر موثر بر زاویه فاز قیر از نتایج ۱۲۲۵ نمونه از وب سایت LTPP جمع آوری شد. این عوامل عبارت اند از: دمای آزمایش، نوع پیری، درجه عملکرد پایین (PG-low)، درجه عملکرد بالا (PG-high)، نفوذ، ویسکوزیته سینماتیک و ویسکوزیته مطلق (دینامیک). روش پیشنهادی از طریق یک روش اعتبارسنجی متقاطع ۱۰ برابری تاییدشده و بر اساس تجزیه وتحلیل انجام شده به دقت بیش از ۹۰ درصد ازنظر ضریب تعیین می رسد. درنهایت، تاثیر برخی از عوامل کلیدی در رویکرد جنگل تصادفی نیز بررسی شد، به عنوان مثال، میزان تاثیر حساسیت پارامترهای ورودی زاویه فاز. همچنین بر اساس نتایج تحلیل حساسیت، اهمیت متغیرهای ورودی مختلف به دست آمد. بر اساس بررسی انجام شده، دمای آزمایش و نوع پیرشدگی بیشترین تاثیر را بر زاویه فازی قیر دارند. می توان با افزایش تعداد و تنوع داده های آموزشی مدل را جهت رسیدن به نتایج بهتر و پیش بینی سایر خواص عملکردی قیر استفاده کرد.کلیدواژه ها
LLTPP, رئومتر برشی دینامیکی, زاویه فاز, یادگیری ماشین, جنگل تصادفیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.