بررسی رفتار نیتروژن دهی پلاسمای روی قطعات با هندسه پیچیده
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES05_216
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 652
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و انتخاب مواد دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشیار عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و انتخاب مواد دانشگاه صنعتی امیرکبیر
چکیده
این مقاله به بررسی اثر نیتروژن دهی پلاسمای روی نمونه هایی با شیار مختلف می پردازد. بلوک های فلزی از جنس 2344/DIN فولاد گرم کار H13 تهیه شده سپس نمونه های تحت مخلوط گازی %75H2-%25N2 در دمای 500 درجه سانتیگرا برای مدت 5 ساعت، فشار 4 تور و در فرکانس ها، Duty Cycle های مختلف نیتروژن دهی پلاسمای می شوند و سپس خواص ساختاری فازی سطوح شیارها بوسیله میکروسکوپ الکترونی SEM، میکروسختی سنجی و زبری سنجی بررسی می شود. نتایج آزمایشات نشان میدهد که با افزایش ضخامت شیار، فرکانس و Duty Cycle زبری سطح بدلیل افزایش تولید نیتریدی گل کلمی شکل، در روشنیتروژن دهی پلاسمایی معمولی که ناشی از کندوپاش انم های سطح در طی فرایند می باشد افزایش می یابد. همچنین سختی سطح با افزایش پهنای شیار و Duty Cycle افزایش می یابد که ناشی از افزایش درصد رسوبات نیتریدی تشکیل شده می باشد. و پدیده کاتد تو خالی که در شیار 2mm و 80%Duty Cycle اتفاق می افتد که منجر به بیش گرمایش سطح نمونه شده و باعث افزایش زبری سطح و کاهش سختی می شود و همچنین مورفولوژی سطح نمونه ها مورد بررسی قرار گرفته است.کلیدواژه ها
نیتروژن دهی پلاسمای متداول، شخامت شیار، فرکانس، Duty Cycleمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.