بررسی عناصر برنامه درسی پژوهش محور
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
- کد COI اختصاصی: SEDCONF02_267
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 78
نویسندگان
آموزگار ابتدایی، کارشناسی رشته مدیریت و برنامه ریزی آموزشی
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی عناصر برنامه درسی پژوهش محور انجام شد. رویکرد برنامه درسی پژوهش محور برای دانش آموزانی که در هزاره سوم تربیت می شوند و باید عادتهای تفکر، پژوهشگری و حل مساله را برای جهان پرشتاب و پرتحول فرا بگیرند لازم است اعمال شود. این شیوه آموزش باعث می شود که دانش آموزان به درک و فهم مواد و وسایل نائل شده و انگیزه بالایی پیدا کنند، که سبب پیشرفت تحصیلی و ارتقای سطح درک آنان می شود. جهتگیری برنامه درسی پژوهش محور به سمت دانش آموز مداری است و تاکید بر رشد مهارتهای شناختی دارد. در این رویکرد بر پرورش مهارتهای کاوشگری و تصمیم گیری تاکید شده است، بنابراین مدارس و معلمانی که در چارچوب این برنامه درسی عمل می کنند، دانش آموزان را به شناسایی مسایل، انتخاب راه حلهای گوناگون، تجزیه و تحلیل اطلاعات و تصمیم گیری تشویق می کنند. طرفداران این رویکرد معتقدند در تدریس و یادگیری تمرکز باید روی یادگیرنده باشد و محتوا و موضوع درسی تا آن حد مهم است که دانش آموز بتواند از طریق آن مفهوم سازی کرده و معنای شخصی خودش را بدست آورد. موضوعات درسی باید فرصتهایی را برای تفکر و بحث علمی بوجود آورند و دانش آموزان بتوانند از طریق آن به تولید دانش بپردازند. طبق این دیدگاه ما نمی توانیم یادگیری را به حیطه های مجزای شناختی، عاطفی و روانی و حرکتی تقسیم کنیم. بنابراین در این رویکرد از تعامل پیوسته معلم دانش آموز، سخن به میان آمده و در ارزشیابی نیز تاکید این گروه بر دانش آموزان و فرآیند اجراست نه محصول و بازده. این پژوهش از نوع پژوهش های کاربردی و شیوه بررسی آن نیز توصیفی- تحلیلی می باشد. همچنین از شیوه مطالعه منابع کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات و داده های پژوهش، استفاده شده استکلیدواژه ها
آموزش و پرورش، برنامه درسی، تدریس، یادگیریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.