بررسی محیط و فضای فیزیکی مدارس در عملکرد تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF02_254
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه احمدی

شاغل در مقطع ابتدایی، آموزش و پرورش شهرستان ماکو

فاطمه یعقوب زاده

شاغل در مقطع ابتدایی، آموزش و پرورش شهرستان ماکو

سمیه بابا زاده

شاغل در مقطع ابتدایی، آموزش و پرورش شهرستان ماکو

لیلا کاظم زاده

شاغل در مقطع ابتدایی، آموزش و پرورش شهرستان ماکو

اکرم بگلری

شاغل در مقطع ابتدایی، آموزش و پرورش شهرستان ماکو

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی محیط و فضای فیزیکی مدارس در عملکرد تحصیلی دانش آموزان انجام شد. آموزش و پرورش یکی از مهم ترین نهادهای اجتماعی است که مسئولیت تعلیم و تربیت نسل آینده را بر عهده دارد. یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت آموزش، فضای فیزیکی مدرسه است. فضای مدرسه به عنوان محیطی که دانش آموزان بخش عمده ای از وقت خود را در آن سپری می کنند، نقش مهمی در شکل گیری شخصیت و رشد آن ها دارد. عواملی مانند نور، صدا، تهویه مطبوع، میز، صندلی و فضای آموزشی می توانند بر خلق و خو و عملکرد کودکان و نوجوانان اثر بگذارند. امروزه با دسترسی آسان به اطلاعات و افزایش آگاهی عمومی، تاثیر فضای فیزیکی مدرسه بر یادگیری دانش آموزان، بیشتر از قبل مورد توجه معلمان و والدین است. از این رو مربیان و مدیران مدارس می دانند که محیط فیزیکی مدرسه نقش مهمی در یادگیری و رشد دانش آموزان دارد. نور طبیعی با کاهش خستگی چشمی و افزایش انرژی، تمرکز دانش آموزان را بهبود می دهد. سیستم تهویه مناسب نیز با بهبود کیفیت هوا، سلامتی دانش آموزان را تضمین کرده و توانایی یادگیری آنان را افزایش می دهد. طراحی داخلی جذاب و الهام بخش با ایجاد فضایی شاد و پویا، انگیزه یادگیری دانش آموزان را تقویت می کند. چیدمان مناسب فضا نیز با تسهیل تعامل و کار گروهی، موجب تقویت مهارت های اجتماعی و افزایش احساس علاقه بین افراد داخل کلاس می شود .در مجموع، محیط فیزیکی مدرسه باید نیازهای آموزشی، اجتماعی و عاطفی دانش آموزان را مد نظر قرار داده و عناصری چون نورپردازی، تهویه، طراحی داخلی و چیدمان فضا را به نحو مطلوب ترکیب کند تا باعث رشد و توسعه دانش آموزان شود. این پژوهش از نوع پژوهش های کاربردی و شیوه بررسی آن نیز توصیفی- تحلیلی می باشد. همچنین از شیوه مطالعه منابع کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات و داده های پژوهش، استفاده شده است.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، مدرسه، فضای فیزیکی، کلاس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.