بررسی ابعاد و ویژگی های آموزش اثربخش

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF02_252
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 26
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد سادات مزنگی

هنر آموز برق صنعتی، کارشناسی مهندسی برق

ابراهیم ملکی

آموزگار ابتدایی، کارشناسی رشته ادبیات فارسی

مژگان سلطان ویس

آموزگار ابتدایی، کارشناسی رشته علوم تربیتی

چکیده

در محیط آموزشی که همیشه در حال تغییر است، شیوه های آموزشی اثربخش به معلمان کمک می کند تا سبک آموزشی خود را ارتقا دهند. استفاده از این روش های آموزشی به آن ها اجازه می دهد تا استراتژی های تدریس خود را متناسب با دانش آموزان و مطالب آموزشی تنظیم کنند و تشخیص دهند که دانش آموزان مختلف به چه روش هایی باید یاد بگیرند. نه فقط گاهی اوقات، بلکه هر روز و در هر کلاس و مدرسه ای تدریس اثربخش بر سلامتی تحصیلی، جسمانی، اجتماعی و رفتاری تاثیر بسزایی می گذارد. تدریس موثر زمانی اتفاق می افتد که همه ذینفعان آموزش، از جمله، والدین، سیاست گذاران، اعضای جامعه و مربیان، در کنارهم برای بهبود و پیشرفت مستمر دانش آموزان تلاش کنند. در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی ابعاد و ویژگی های آموزش اثربخش معلمان انجام شد. این پژوهش از نوع پژوهش های کاربردی و شیوه بررسی آن نیز توصیفی- تحلیلی می باشد. همچنین از شیوه مطالعه منابع کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات و داده های پژوهش، استفاده شده است. نتایج بیانگر آن است که تدریس اثربخش عبارت است از مجموعه ای از عملکردها و ویژگی های معلم که باعث دستیابی به اهداف آموزشی و یادگیری دانش آموزان می شود و مهم ترین و موثرترین عامل در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان محسوب می شود. به عبارتی دیگر تدریس اثربخش به عنوان توانایی معلمان برای آسان کردن دستیابی دانش آموزان به سطوح بالای تفکر یا تفکر مستقل تعریف می شود. بنابراین در برگیرنده فعالیت های فراتر از ارائه صرف مطالب و نیازمند تعامل و مکالمات معنادار بین معلمان و دانش آموزان است. معلمانی تدریس اثربخش دارند که به گونه ای مناسب، اهدافی را که مستقیم یا غیر مستقیم با یادگیری دانش آموزان مرتبط است، دنبال می کنند و جهت دستیابی به اهداف آموزشی دانش و مهارت های مورد نیاز را به دست می آورند تا بتوانند از آنها در زمان مناسب به شیوه ی مطلوب مورد انتظار به کار گیرند.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، آموزش، تدریس اثربخش، یادگیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.