بررسی تاثیر دما و زمان پیرسازی میانی بر ریز ساختار و خواص مکانیکی سوپر آلیاژ 901
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES05_211
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 744
نویسندگان
کارشناس ارشد دانشگاه علم و صنعت
استاد دانشگاه علم و صنعت
دانشیار دانشگاه علم و صنعت
دانشیار دانشگاه مالک اشتر
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی تاثیر دما و زمان پیرسازی میانی بر ریزسساختار و خواص مکانیکی سوپرآلیاژ 901 می باشد. بدین منظور نمونه ها پس از آنیل محلولی در دمای 1095 درجه سانتیگراد به مدت 2 ساعت تحت عملیات پیرسازی میانی در دامنه دمایی 750-550 درجه سانتیگراد و زمان های 0/5 تا 4 ساعت قرار گرفتند. در ادامه و پس از خنک شدن نمونه ها در هوا عملیات پیرسازی نهایی در دمای 650 درجه سانتیگراد و به مدت 24 ساعت بر روی نمونه ها انجام شد. جهت بررسی نمونه ها در این پژوهش از روش هایی مانند سختی سنجی، میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی روبشی استفاده شد. نتایج نشان داد که سختی نمونه پیرسازی میانی شده در دمای 550 درجه سانتیگراد با افزایش زمان پیرسازی میانی در حال افزایش است در حالی که سختی نمونه های پیرسازی میانی شده در 750 و 700 و 650 درجه سانتگراد ابتدا افزایش یافته سپس ثابت باقی می ماند.کلیدواژه ها
سوپر آلیاژ 901، پیرسازی میانی، ریز ساختار، خواص مکانیکیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.