بررسی محاسن و محدودیت های روش های مساله محور تدریس

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF02_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سبیله اکبری

کارشناسی رشته کتابداری

جمیله اکبرزاده

دبیر تاریخ، آموزش و پرورش شهرستان شوط

رقیه پاشازاده

آموزگار ابتدایی، آموزش و پرورش شهرستان شوط

سامان گشتاسبی

دبیر شیمی، آموزش و پرورش شهرستان فسا

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی محاسن و محدودیت های رویکردهای مساله محور تدریس انجام شد. تدریس یا آموختن به آن بخش از پویندگی فعالیتهای آموزشی که با حضور آموزگار در کلاس درس رخ می دهد نام نهاده می شود. تدریس بخشی از روند آموزش و پرورش است که یک رشته کردارهای به سامان و از پیش برنامه ریزی شده را در برمی گیرد و هدفش پیدایش شرایط دلخواه یادگیری از سوی آموزگار است؛ همچنین فنون تدریس شامل مجموعه ای از روش ها و استراتژی هایی است که برای انتقال دانش و اطلاعات به دانش آموزان استفاده می شود. روش های تدریس را می توان به چهار دسته کلی تقسیم کرد، که عبارتند از روش های تدریس مبتنی بر انتقال مستقیم، روش های تدریس مبتنی بر تعامل، روش های تدریس مساله محور و روش های تدریس انفرادی. روش تدریس مساله محور، یکی از روش های نوین تدریس است که در آن معلم به جای انتقال اطلاعات، تلاش می کند تا با ایجاد یک سوال یا موقعیت جدید، دانش آموزان را وادار به تفکر و پژوهش کند. روش آموزش گردش علمی، روش آموزش آزمایشگاهی، روش آموزش اکتشافی و روش کاوشگری نمونه هایی از روش یاددهی مساله محور هستند. این پژوهش از نوع پژوهش های کاربردی و شیوه بررسی آن نیز توصیفی- تحلیلی می باشد. همچنین از شیوه مطالعه منابع کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات و داده های پژوهش، استفاده شده است.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، روش تدریس، رویکرد مساله محور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.