ضرورت بکارگیری فناوری های نوین در فرآیندهای یاددهی و یادگیری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF02_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران قلی زاده قلعه عزیز

دبیر هنر، آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی (شهرستان شوط)

رضا رادان

دبیر ادبیات، آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی (شهرستان شوط)

عزیز فیضی

دبیر ادبیات، آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی (شهرستان شوط)

سعید کریم زاده

دبیر ادبیات، آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی (شهرستان پلدشت)

امین محمودی

دبیر کار و فناوری، آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی (شهرستان شوط)

سعید آقازاده خضرلو

دبیر هنر، آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی (شهرستان قره ضیاالدین)

چکیده

امروزه مسئولان آموزش و پرورش و معلمان باتجربه در کنار هم ضرورت شناخت و استفاده از وسایل و مواد کمک آموزشی را بیش از هر زمان دیگر درک و احساس کرده اند. همچنین بسیاری از روانشناسان برای ایجاد پیشرفت علوم و فنون دانش های جدید تکنولوژی آموزشی و استفاده از وسایل و مواد کمک آموزشی را توصیه می کنند؛ چرا که تکنولوژی آموزشی در مباحث تربیتی به بهره گیری از سرعت، دقت و سهولت در امر آموزش و یادگیری یاری می کند. وسایل کمک آموزشی موادی هستند که معلم کلاس از آنها برای کمک به دانش آموزان در درک مفاهیمی که در طول یک درس معرفی می شود استفاده می کند. همچنین وسایل کمک آموزشی، منابع آموزشی هستند که برای بهبود دانش، توانایی ها و مهارت های دانش آموزان، نظارت بر جذب اطلاعات و کمک به رشد و پرورش کلی آنها استفاده می شود. در این راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی ضرورت های بکارگیری فناوری های نوین در فرآیندهای یاددهی و یادگیری انجام شد. این پژوهش از نوع پژوهش های کاربردی و شیوه بررسی آن نیز توصیفی- تحلیلی می باشد. همچنین از شیوه مطالعه منابع کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات و داده های پژوهش، استفاده شده است. نتایج بیانگر آن است که استفاده از ابزار کمک آموزشی در فعالیت های یاددهی و یادگیری ضروری می باشد؛ زیرا وسایل کمک آموزشی موجب می شود که دانش آموزان از همه حواس خود جهت یادگیری مطالب استفاده کنند، چرا که وسایل کمک آموزشی اساس قابل لمس را برای تفکر و ساختن مفاهیم فراهم می سازد و در نتیجه از میزان عکس العمل گفتاری دانش آموزان می کاهد.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، تدریس، یادگیری، وسایل کمک آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.