بررسی راهکارهای تقویت مهارت انشاء نویسی دانش آموزان ابتدایی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF02_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 292
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد امیری کیان

آموزگار ابتدایی آموزش و پرورش تهران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی راهکارهای تقویت مهارت انشاء نویسی دانش آموزان انجام شد. درس انشاء یکی از مواد مرتبط با ذهنیت، خلاقیت ذهنی، تصویرسازی و صحنه آفرینی است. اهمیت آن در برنامه های درسی دوره های مختلف به قدری است که می توان آن را زمینه ساز یادگیری خلاق عادت به تفکر، تامل و تدبر دانست. به ویژه آنکه بیشتر پژوهش ها ارتباط میان درس انشاء و عادت مطالعه را مورد تایید قرار داده اند. انشاء از نظر کاربردی در زندگی دانش آموزان نقش بسزایی دارد، زیرا بخش بزرگی از ارتباطات در محیط مدرسه و خارج از آن از طریق نوشتن فراهم می شود. دانش آموزان به وسیله انشاء می توانند با ترکیب کردن آموخته های خود اثری نو به وجود آورند و از آن لذت ببرند. انشاء می تواند به دانش آموزان نیروی ابتکار و ابداع بدهد. پس به وسیله انشاء دانش آموزان می توانند استعدادهای نهفته خویش اطلاع حاصل کنند و بتوانند استعدادهای بالقوه خویش را شکوفا کنند. در پژوهش حاضر از شیوه مطالعه منابع کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات و داده های پژوهش و از روش کیفی برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش بهره گرفته شده است. نتایج بیانگر آن است که ضعیف بودن دانش آموزان در انشا نویسی به دلیل اهمیت ندادن معلمان به درس انشا، توجه نکردن به درس جمله نویسی در مقطع ابتدایی، تکراری بودن موضوعات انشا و نبود خلاقیت در تعیین موضوع نوانش، نوشتن انشاء در منزل توسط والدین و ... می باشد. همچنین از راهکارهایی که می توان برای تقویت مهارت انشاء نویسی دانش آموزان نام برد، عبارتند از: ایجاد انگیزه در دانش آموزان، تشویق داستان سرایی و کتابخوانی، قصه گویی برای دانش آموزان، عدم سرکوب احساسات و خلاقیت های نوشتاری دانش آموزان و ترغیب آنها به خاطره نویسی و نامه نگاری.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، انشاء، خلاقیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.