تبیین راهکارهای موثر در تقویت پژوهشگری معلمان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF02_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد اسکندری خانقاهی

دبیر کار و فناوری، کارشناسی رشته مهندسی برق قدرت

فاطمه زهرا فتحی

دبیر ادبیات فارسی، کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی

نجمه صابر

دبیر ادبیات فارسی، کارشناسی رشته زبان و ادبیات فارسی

محمد امینی

دبیر فرهنگ و هنر، کارشناسی معماری

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی راهکارهای تقویت پژوهشگری در بین معلمان انجام شد. پژوهش در آموزش و پرورش، وسیع ترین و حساس ترین حوزه پژوهشی در قلمرو علوم انسانی را دربر می گیرد. آموزش و پرورش به عنوان زیرساخت و الگوی توسعه جامعه در همه ابعاد از نقشی حیاتی و ظریف برخوردار است. علاوه بر این، ماهیت پیچیده فعالیت های یاددهی- یادگیری، سطح دشواری فعالیت های آموزش و پرورش را به مراتب افزایش می دهد. چنین موقعیتی است که نقش ساز و کارهای حمایتی از جمله پژوهش را برای توسعه کارکردهای آموزش و پرورش و تضمین فعالیت ها در این نهاد گسترده آشکار می سازد. توجه به مساله ی معلم پژوهنده و حمایت از معلمان شایسته، کارآمد و پژوهشگر از نکات مشترک نظام های آموزشی موفق است. پژوهنده شدن معلمان سبب رشد پرسشگری در محیط مدرسه و کلاس می شود. اگر آموزش مبتنی بر پژوهش باشد، به ناچار بافت مدرسه سراسر بر مبنای پرسش ها و پاسخ ها شکل خواهد گرفت. در نتیجه ضمن بالنده شدن خود معلمان، دانش آموزان نیز روحیه پژوهشگری و پرسشگری پیدا خواهند کرد. هر چقدر معلمان در پژوهش درگیر شوند به همان میزان فهم خود را از فرایند تعلیم و تربیت افزایش می دهند و آموخته های آنان تاثیر زیادی بر آنچه در مدرسه و کلاس درس اتفاق می افتد می گذارد. از این رو مسائلی که معلمان از طریق پژوهش های انتقادی و بررسی دقیق فعالیت های خودشان و برنامه های مدرسه مطرح می کنند بر جهت یابی آینده ی برنامه های آموزشی کارکنان، همچنین طرح های توسعه و بهبود مدارس تاثیر می گذارد.

کلیدواژه ها

معلم پژوهنده، پژوهشگری، اقدام پژوهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.