اعمال و مشخصه یابی ریز ساختاری پوشش های سد حرارتی نانو ساختار زیر کنیای پایدار شده با ایتریا روی سوپر آلیاژ اینکونل 738

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین جمالی

کارشناس ارشد مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشکده مهندسی م

رضا مظفری نیا

دانشیار مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشکده مهندسی مواد

رضا شجاع رضوی

استادیار مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشکده مهندسی مواد

راحله احمدی پیدانی

کارشناس ارشد مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشکده مهندسی م

چکیده

پوشش های سد حرارتی (TBCs) زیرکنیای پایدار شده با ایتریا (YSZ) به طور گسترده ای در موتورهای توربینی گازی هوایی و پایه زمینی به منظور حفاظت و عایق سازی حرارتی قطعات فلزی مقاطع داغ مورد استفاده قرار می گیرند. به منظور دست یابی به راندمان بالاتر توربین های گازی و طول عمر بیشتر پوشش، به تولید نسل بعدی پوشش های سد حرارتی نیاز است. ایجاد ساختار نانو، رویکردی جدید برای تولید پوشش های سد حرارتی پیشرفته با کارایی بهبود یافته است. با کارایی بهبود یافته است. هدف از این پژوهس، تولید و ارزیابی ریز ساختاری پوشش های سد حرارتی دو لایه YSZ/MCrAlY نانو ساختار پاشش پلاسمایی شده است. برای این منظور، زیر لا یه هایی از جنس اینکونل 738، ابتدا با آستری فلزی NiCoCrAlY و سپس با پودر سرامیکی نانو ساختار آگلومره شده YSZ توسط فرایند پاشش پلاسمای اتمسفری (APS) پوشش داده شد. به منظور مشخصه یابی ریز ساختاری از میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) استفاده شد. بر اساس نتایج، پوشش سد حرارتی YSZ نانو ساختار پاشش پلاسمایی شده یک ریز ساختار منحصر به فرد دو گانه شامل ذرات نانو اندازه باقیمانده از پودر و دانه های میکروستونی حاصل از انجماد بخش ذوب شده پودر را نشان داد. مکانیزم ایجاد پوشش سد حرارتی با ریزساختار دو گانه در طی فرایند پاشش پلاسمایی پودرهای نانوساختار آکلومره شده زیر کنیایی تشریح شد.

کلیدواژه ها

پوشش سد حرارتی نانو ساختار، زیر کنیای پایدار شده با ایتریا پاشش پلاسمایی اتمسفری، ریز ساختار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.