نقش هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء در تحول عناصر سه گانه جرائم در حقوق کیفری و جرم شناسی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUMAN08_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 306
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدرضا موسوی فرد

استادیار گروه حقوق کیفری و جرم شناسی ، واحد سمنان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، سمنان ، ایران

کیمیا فراز مهر

گروه حقوق کیفری و جرم شناسی ، واحد سمنان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، سمنان ، ایران

چکیده

در قدیم ایام جنگ سنت و مدرنتیته و تحولات ناشی از آن همواره یکی از محل های مناقشه تئوریک و پس از وقوع مناقشه علمی و عملی در جامعه بشری بوده است این امر به عنوان یک سیکل طبیعی جهان بشریت قلمداد می شود. بر آن در این مقاله با الهام گیری از این اصل، نگاهی به برخی از تحولات حقوق جزا و جرم شناسی در آستانه انقلاب چهارم صنعتی یعنی حاکمیت (هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء) بیندازیم. فلذابا رویکردی توصیفی تحلیلی با استفاده از روش اسنادی و کتابخانه ای در پی یافتن این پاسخ هستیم که علی الاصول تحولات انقلاب چهارم صنعتی که در سال های ابتدایی آن هستیم در حوزه حقوق کیفری و جرم شناختی تاثیرگذار می باشد؟ به نظر پاسخ مثبت است؛ انقلاب صنعتی چهارم تغییرات قابل توجهی را در چشم انداز فناوری ایجاد کرده است که توسط عناصر جنایتکار مورد سوء استفاده قرار گرفته است. این انقلاب اساسا شیوه ارتکاب جرائم را به ویژه در حوزه جرائم تغییر داده است و نیاز به بازتعریف سیاست های جنایی برای مبارزه با این چالش های در حال تحول دارد. نتایج ما را بدین بخش رهنمون می سازد با توجه به حوزه موضوعی و معنایی حقوق جزا بدون تردید این حوزه دچار تحولات شگرف خواهد شد بطوریکه در برخی از جرائم باید شاهد تقنین گذاری جدید کیفری و باز تعریف عناصر سه گانه متشکله جرائم باشیم پس باید ضمن به روز رسانی سیاست جنایی همگام با تحولات روز، با گسترش مطالعات و پیوست های اخلاق فناوری نیز تهیه یا بروز رسانی شده در نهایت با پیش بینی های لازم قانونی از همین تحولات فناوری در آستانه انقلاب چهارم صنعتی برای مقابله و سوءاستفاده گران و مجرمان آن حوزه آماده شد.

کلیدواژه ها

حقوق جزا، هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، انقلاب چهارم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.