تاثیر سرعت حرارت دهی بر مکانیزم اکسیداسیون ذرات پودری آلومینیم

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_173
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 867
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید حسنی

دانشجوی دکترای دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

مسعود پنجه پور

استادیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

مرتضی شمعانیان

دانشیار دانشکده مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

در این تحقیق، مکانیزم اکسیداسیون ذرات پودری آلومینیم در شرایط حرارت دهی مختلف مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، پوردهای آلومینیم مصرفی، در سرعت های حرارت دهی متفاوت ( 30 و 20 و 10 ) ºC /min تا دمای 1400ºC ، تحت آزمون آنالیز حرارتی TG-DTA قرار گرفتند. علاوه بر این بخشی از پوردهای آلومینیوم نیز به صورت هم دما، در دماهای 900ºC و 700 و 500 به مدت 20 دقیقه تحت حرارت دهی قرار گرفتند. به منظور انجام بررسی های فازی و ساختاری، محصولات حاصل از این آزمونها، تحت آزمون های پراش ایکس (XRD) و مطالعات میکروسکوپ الکترونی (SEM) قرار گرفتند. بر این اساس مشاده شد که تحت شرایط غیر هم دما، فرایند اکسیداسیون ذرات پودری آلومینیوم طی چندین مرحله صورت می گیرد. علی رغم این موضوع، نتایج این بررسی ها نشان دادند که تحت این شرایط حرارت دهی، حتی تا دمای 1400ºC، اکسیداسیون ذرات پودری آلومینیوم به صورت کامل انجام نمی شود. این در حالی بود که نتایج حاصل از آزمون های هم دما نشان دادند که اکسیداسیون ذرات پودری الومینیوم تحت شرایط هم دما، در دماهای پایین تری آغاز شده و علاوه بر این نسبت به شرایط غیر هم دما به صورت کامل تری انجام می گیرد. علت ایم موضوع، عدم استحکام کافی و همچنین عدم مقاومت به شوک حرارتی پوسته اکسیدی، تحت شرایط هم دما گزارش شد.

کلیدواژه ها

آلومینیوم، اکسیداسیون، مکانیزم، سرعت حرارت دهی، آنالیز حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.