الزامات حقوق تربیتی در فقه امامیه با تاکید بر تحول بنیادین در آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUMAN08_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صادق زاده

۱- فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشکده حقوق، واحد نجف آباد اصفهان، ایران

رضا عباسیان

۲- استادیار گروه فقه و مبانی حقوق اسلامی، دانشگاه آزاد نجف آباد، اصفهان، ایران

چکیده

با توجه به سکوت قانونگذار در موارد عدم رعایت حقوق تربیتی کودکان به دلیل سهل انگاری و یا عدم آگاهی والدین، مربیان و سایرین، تردید و سوال مهمی در ذهن بوجود می آید که آیا حقوق تربیتی فرزندان، الزامات و تکالیفی را بر عهده مکلفین خود ایجاد می کند؟ مواد قانونی موجود خصوصا قانون مدنی و سایر قوانین مربوطه در زمینه تربیت عملا رنگ دیگری به خود می گیرند و آن ارتباط و پیوستگی آشکاری را که بین تربیت و حضانت و به عبارتی نگهداری جسم و روح وجود دارد را از بین می برد. اما در صورتی که پاسخ به این سوال مثبت باشد نوع الزامات و تکالیف تربیتی و شناسایی مکلفین مطرح می گردد به گونه ای که در صورت عدم رعایت حقوق تربیتی مذکور بایستی یک پاسخ و عملکرد فقهی و حقوقی مناسبی از طرف قانونگذار ارائه شود و در صورت رعایت این حقوق دسترسی به حیات طیبه مورد انتظار می باشد. نظر به اینکه آموزش و پرورش به عنوان یکی از مهمترین نهادهای تعلیم و تربیت رسمی و عمومی کشور محسوب می گردد بر اساس سند تحول بنیادین به این نهاد ماموریت داده شده تا با تاکید بر شایستگی های پایه، زمینه دستیابی دانش آموزان را در سنین لازم التعلیم (سنینی که بایستی حقوق تربیتی آنها محفوظ بماند) طی چهار دوره سه ساله به مراتبی از حیات طیبه سوق دهد. در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی، تحلیلی، طرح موضوع و بررسی موضوع انجام گرفته تا در نهایت امر مقدماتی در جهت آشنایی بیشتر مکلفین عهده دار حقوق تربیتی با مسئولیت های خطیرشان محقق و همچنین منتهی به کاهش جرم و جنایات ناشی از عدم رعایت الزامات حقوق تربیتی کودکان، نوجوانان وجوانان گردیده و در تحقق کارآمد تحول بنیادین در آموزش وپرورش و شکل دهی دانش آموزان به حیات طیبه موثر واقع می گردد.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: حق، حقوق تربیتی، تکالیف، تحول، تربیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.