در آمدی بر بهره گیری از فناوری های هوشمند در فرایند یاد دهی-یادگیری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUMAN08_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 143
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه زارعی

کارشناسی ارشد رشته تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش .دانشگاه پیام نور واحد همدان

مهدی محمودی

استادیاررشته علوم تربیتی.دانشگاه پیام نور تهران واحد جنوب

محسن امیدی

کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش.معلم مقطع ابتدایی شازند

چکیده

با رشد علم و حرکت به سمت ظهور فناوری های نوینی چون هوش مصنوعی ، حوزه آموزش و تربیت نیز به تبع رشد کرده و سیستم یاددهی و یادگیری نسبت به گذشته دچار تحولات اساسی شده است . در عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات ظهور پلتفرم هایی که خلط فرهنگی را در کنار نشر آزاد اطلاعات را میسر کرده اند دیگر نظام آموزش و پرورش سنتی پاسخ گو نیست و برنامه درسی آشکار و پنهان بیش از پیش از این محیط تاثیر گرفته اند. به صورتی که شاید بتوان ادعا کرد از بین سه نهاد خانواده،آموزش و پرورش و رسانه ،نقش رسانه ها و فضای مجازی در تربیت دانش آموزان بیش از دو عامل دیگر هست. یکی از مهمترین موضوعاتی که اندیشمندان تربیتی در دهه اخیر بر لزوم توجه به آن تاکید بسیاری داشته اند. بحث بهره گیری از فناوری های آموزش در نظام تعلیم و تربیت می باشد.لذا ما در این جستار بعد از بررسی نظرات اندیشمندان این حوزه در بهره گیری از فناوری در آموزش ، به بررسی تحلیلی موضوعات پرداخته ایم. پژوهش حاضر از منظر روش،مروری-کتابخانه ای و از منظر هدف کاربردی می باشد. از جمله تاثیرات مثبت بهره گیری از فناوری در آموزش را می توان به ایجاد شرایطی برای تحصیل همگان،در هرجایی و در هر زمانی با استفاده از ابزار های آموزشی سیار مانند تلفن همرا و تبلت اشاره کرد. همچنین از مزایای بهره گیری از فناوری در آموزش کلاس های درس می توان به کاهش زمان یادگیری،تسهیل یادگیری، بالا بردن کیفیت یادگیری، ایجاد حس پرسشگری و ملموس سازی و کاربردی ساختن دانش و همچنین کسب مهارت های لازم برای زندگی اشاره کرد.

کلیدواژه ها

*کلید واژه:روش های نوین تدریس،سبک های یادگیری،رسانه های آموزشی،ابزار و وسایل کمک آموزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.