بررسی تاثیر اعمال ارتعاض مکانیکی روی سطح شیبدار بر ریز ساختار کامپوزیت های Al356-SiCp
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES05_160
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 682
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گرایش شناسایی و انتخاب و روش ساخت مواد مهندسی پ
استاد پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران، دانشکده مهندسی متالورژی
چکیده
در سالهای اخیر استفاده از سطح شیبدار به عنوان یک روش ساده و اقتصادی برای ایجاد ساختار گلبولی در آلیاژ های مختلف مطرح شده است، اما در این فرایند نیاز به عملیات ذوب مجدد جزئی در ناحیه نیمه جامد می باشد. از طرفی برای ایجاد ساختار گلبولی، می توان از فرایند مرتعش نمودن مذاب در حین انجماد استفاده نمود که فرایندی زمان بر است. روش سطح شیبدار لرزان تلفیقی از دو روش سطح شیبدار و ارتعاش است که در آن بدون نیاز به عملیات ذوب مجدد جزئی ساختار گلبولی مستقیما حاصل می شود. در تحقیق حاضر برای اولین بار از فرایند سطح شیبدار لرزان جهت فراوری کامپوزیت A356-SiCp استفاده شد. بدین منظور شمش کامپوزینی A356-10%SiCp با اندازه میانگین ذرات 76 میکرومتر که از روش کامپوکستینگ تهیه شده بود ذوب مجدد شده و پس از عبور از روی سطح شیبدار در دو حالت ساکن و مرتعش شده در قالب فلزی ریخته گری شد. نتایج نشان داد که در کامپوزیت های تولید شده با استفاده از روش سطح شیبدار ساکن تنها پس از عملیات حرارتی ذوب مجدد ساختار گلبولی حاصل می شود. اما در روش سطح شیبدار لرزان ساختار گلبولی مستقیما و بدون نیاز به عملیات ذوب مجدد ایجاد می شود. همچنین ایجاد ارتعاش باعث ریزشدن ساختار و توزیع یکنواخت تر ذرات SiC در زمینه می شود.کلیدواژه ها
کامپوزیت، کامپوکستینگ، سطح شیبدار لرزان، ارتعاش و ساختار گلبولیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.