تاثیر زمان نگهداری مذاب چدن نشکن در کوره ذوب ریز خود کاربر روی ریز ساختار و خواص مکیانیکی قطعات
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES05_151
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1207
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی و فناوریهای نوین دانشگاه صنایع و معادن ایران
استاد، دانشکده مهندسی مواد و متالورژی دانشگاه علم و صنعت ایران
استادیار، دانشکده مهندسی و فناوریهای نوین دانشگاه صنایع و معادن ایران
مدیر مهندسی و تولید، شرکت صنایع ریخته گری ایران خودرو
چکیده
در پژوهش حاضر تاثیر زمان نگهداری مذاب چدن نشکن در کوره ذوب ریز خودکار بر روی ریز ساختار و خواص مکانیکی قطعات مورد ارزیابی قرار گرفته است. در این راستا به کمک روش ساندویچی با تلقیح 1.8% وزنی آلیاژ فروسیلیکو منیزیم دسته های مذاب چدن نکشن تهیه شدند و به کوره ذوب ریز خودکار با ظرفیت 8 تن اضافه گردیدند. در ادامه هر 5 دقیقه از مذاب موجود در کوره تا مدت یک ساعت نمونه برداری صورت پذیرفت. ترکیب شیمیایی مذاب به طور متوسط 3.6% کربن، 2.2% سیلیسیم، 0.5% منگنز، 0.01% فسفر،< 0.01% گوگرد و 0.04% منیزیم بود. از آلیاژ فروسیلیکونی پایه استرانسیم به میزان 0.2% وزنی جهت عملیات جوانه زایی استفاده گردید. نتایج آزمون متالوگرافی و تحلیل گر تصویر نشان داد که علاوه بر کاهش مکانیزم جوانه زنی در ابتدا 6% فریت در زمینه وجود داشته و ساختار عاری از کاربید بوده است و پس از گذشت یک ساعت از نگهداری مذاب در کوره، فریت ناپدید شده و 15% کاربید تشکیل شده است. سختی نمونه ها نیز از 220 برینل به 320 برینل افزایش یافت و آزمون کشش حاکی از افت استحکام کششی و ازدیاد طول نمونه ها به ترتیب از 750 به 575 مگاپاسگال و از 3.7% به 2.4% بود.کلیدواژه ها
کوره ذوب ریز خودکار، نگهداری مذاب چدن نشکن، ریز ساختار، خواص مکانیکیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.