بررسی خوردگی حفره ای فولاد زنگ نزن 430 در محلول کلرید 3/5% با استفاده از روش نویز الکتروشیمیایی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_127
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد محسنی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته مهندسی مواد گرایش خوردگی دانشگاه شهید با

عبدالحمید جعفری

استادیار، دانشکده مهندسی مواد دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

در این تحقیق برای مطالعه رفتار خوردگی فولاد زنگ نزن 430 د رمحلول کلرید سدیم 2/5% از روش نویز الکتروشیمیایی استفاده شد. شیب موجود در داده ها توسط روش خطی حذف شد. سپس تحلیل آماری داده ها حوزه زمان انجام شد. همچنین تجزیه و تحلیل داده ها در حوزه فرکانس بااستفاده از تبدیل فوریه صورت گرفت. هماهنگی خوبی بین نتایج بدست آمده از تبدیل فوریه و نتایج حاصل از تحلیل آماری بدست آمد. نتایج نشان داد که با افزایش زمان غوطه وری شیب منحنی های دانسیته توانی جریان کاهش می یابد که این امر بیانگر وقوع خوردگی موضعی و نفوذ یون کلر محافظ است. همچنین در زمان های 240 ساعت پس از غوطه وری مقادیر مقاومت نویز و مقاومت نویز طیفی افزایش ناگهانی از خود نشان دادند که معادل با رویین شدن سطح و کاهش میزان خوردگی است.

کلیدواژه ها

فولاد زنگ نزن 430، تکنیک نویز الکتروشیمیایی، خوردگی حفره ای، تبدیل فوریه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.