بهبود فرآیند پیرسازی سوپر آلیاژ ریختگی Udimet500 از طریق پیرسازی القایی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 748
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فراز شیرازی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

سید حسین رضوی

استادیار دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

سوپر آلیاژ پایه نیکل ریختگی Udimet500 به علت مقاومت به خوردگی دما بالا مورد توجه قرار گرفته است. استحکام مکانیکی این آلیاژ از طریق رسوبات هم سیمای 'ϒ بدست می آید. عملیات حرارتی این آلیاژ شامل محلول سازی و پیر سازی است. مطالعات نشان داده است که حرارت دهی سریع به علت افزایش چگالی جاهای خالی باعث افزایش نفوذ می شود، و این امر باعث تسریع فرآیندهای نفوذی می شود. به علاوه در روش حرارت دهی القایی به دلیل وجود نیروهای الکترو مغناطیسی نیروی رانش برای تشکیل رسوبات 'ϒ در مرحله پیرسازی افزایش یابد؛ این امر باعث تسهیل تشکیل رسوبات 'ϒ در مرحله پیرسازی میشود. در این تحقیق ابتدا در این تحقیق عملیات همگن سازی و محلول سازی بر روی نمونه ها انجام شد و سپس در هوا خنک شدند. عملیات پیرسازی با روش حرارت دهی سریع بوسیله ی کوره ی القایی در دماها و زمان های مختلف بر روی نمونه ها انجام شده و به منظور بررسی بیشتر با نمونه ها پیرسازی شده در کوره ی مقاومتی مورد مقایسه می گیرد. نمونه های پیرسازی شده بوسیله ی سختی سنجی و بررسی ریز ساختاری توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد مطالعه قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

سوپر آلیاژ Udimet500، پیرسازی، پیرسازی القایی، حرارت دهی سریع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.