نقش بیگ دیتا در بنادر هوشمند
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دوسالانه هوش مصنوعی و علوم داده
- کد COI اختصاصی: DSAI01_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 142
نویسندگان
کارشناس مسئول نرم افزار- سیستم های بندری، اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر، بندر بوشهر
چکیده
امروزه، کارشناسان از بیگ دیتا یا داده های عظیم به عنوان یک ثروت از جنس اطلاعات یاد می کنند. این ثروت می تواند برایحوزه های مختلف صنعتی و خدماتی به معنی کلید برون رفت از مشکلات باشد و یا ابزاری باشد جهت برنامه ریزی طرح و توسعهسازمان های مختلف خصوصا در حوزه فعالیت های لجستیکی. اکنون بنادر تجاری نیز به اهمیت این مهم پی برده اند و سعی دراستفاده از این ابزار فناوری اطلاعات کرده اند. خصوصا اینکه حرکتی به سمت هوشمند سازی در بنادر دنیا به تازگی انجام شده استکه می توان به بیگ دیتا به عنوان یکی از ابزارهای هوشمند سازی در بنادر نگاه ویژه ای داشت. اگر بخواهیم بر اساس تعریف "اولافمرک" هوشمند سازی در بنادر را بیان کنیم، می گوییم هوشمند سازی به معنی از جلوگیری از اتلاف زمان، فضا، پول و منابعطبیعی است. یکی از ابزارهایی که ما را در این راه هدایت می کند ماحصل یافتن الگویی منحصر بفرد بر اساس داده های عظیم(بیگ دیتا) است. اما جهت استفاده از بیگ دیتا همواره سوالاتی نیز مطرح است. به عنوان مثال، چگونه می توان در یک کانال عمیقاطلاعاتی به بهترین شکل حرکت کرد و بهترین بهره برداری را داشت؟ چگونه می توان از داده های عظیم برای بهبود شرایط استفادهکنیم؟ آیا می توان از داده های عظیم برای ایجاد مدلسازی کسب و کار جدید استفاده نمود؟ لذا داده های عظیم یک ثروت دستنخورده هستند که از آنها استفاده نشده است که می توان پس از انتخاب مسیر پیشرفت از این ثروت استخراج نمود. به یاد داشتهباشیم که امروزه با حجم داده های انبود در پایگاه های داده ای سنتی و همچنین با روش های مدیریت سنتی نمی توان چشم اندازهمناسبی جهت حل مسایل لجستیکی خصوصا در بنادر داشت. اما با نگاه ویژه به این ثروت عظیم می توان با بهره گیری از کارشناسانخبره حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کنار کارشناسان امور بندری و دریایی به این مهم دست یافت. در این مقاله سعی گردیدهپس از شناخت نسبی از بیگ دیتا و ارتباط آن با حوزه هوشمند سازی به لزوم اهمیت آن را بیان کنیم.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.