ضرورت علاقه به مطالعه و نهادینه سازی فرهنگ کتابخوانی دانش آموزان در آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی افق های نوین در آموزش و پرورش در هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: CSECO01_1484
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم حیدری

کارشناسی ارشد علوم تربیتی گرایش برنامه ریزی درسی،دانشگاه : آزاد اسلامی بوشهر واحد بوشهر

حسین رجبی قرمزگلی

کارشناسی گرایش : آموزش و پرورش ابتدایی،دانشگاه : پردیس علامه امینی تبریز

هاجر قلاوند

کارشناسی ارشد گرایش:روانشناسی عمومی،دانشگاه: پیام نور اندیمشک

آرزو بلوچ

مقطع کارشناسی رشته روان شناسی عمومی،دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

مطالعه سالیان متمادی است که یکی از دغدغه های جامعه علمی و مسئولان کشور بوده است زیرا فرهنگ مطالعه در جامعه ما جایگاه خود را بدست نیاورده و از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست، لذا باید برای ایجاد رغبت و عادت در کودکان به مطالعه، چاره ای جدی بیندیشیم. زیرا مطالعه همانند دیگر فعالیت های اکتسابی انسان از دوران کودکی آغاز می شود و این دوران نقش بسیار مهمی در شکل گیری این عادت در ادامه زندگی یک انسان بر عهده دارد و علاقه مند کردن کودکان به مطالعه یکی از کارهای مهم و زیربنایی است که می تواند از همان سنین کودکی در نهادینه شود. تجربه کشورهای پیشرفته جهان معاصر نشان داده است که آموزش وپرورش در این کشورها، تشویق دانش آموزان به مطالعه را سرلوحه اهداف خود قرار داده اند، زیرا معتقدند که آموزش کلیه معلومات و اطلاعات موجود به دانش آموزان نه امکان پذیر است و نه چاره ساز. بنابراین لازم است که نگرش خودخوانی و فرهنگ مطالعه را در آنان گسترش داد. مطالعه منظم ، افق های ذهن و فکر را گسترش می دهد و سبب بدست آوردن دانش و عادت هایی می شود که در برخورد با شرایط جدید و تفسیر ایده ها مفید خواهد بود. هم چنین، مطالعه، از تک بعدی شدن فرد جلوگیری می کند و این امکان را فراهم می سازد تا فرد در زمینه های گوناگون و مورد علاقه، اطلاعات روزآمد و کافی بدست آورد.

کلیدواژه ها

نظام آموزشی، مطالعه، فرهنگ کتابخوانی، دانش آموزان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.