سنتز و شناسایی نانو کامپوزیت هیبریدی MIL-101@MWCNT و کاربرد آن بعنوان جاذب گاز دی اکسید کربن

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته شیمی تجزیه دانشگاه علم و صنعت ایران

منصور انبیاء

دانشیار گروه شیمی تجزیه دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

شبکه آلی فلزی MIL-101 از معروفترین شبکه های آلی فلزی یم باشد که از ترکیب فلز کروم و لیگاند آلی ترفتالیک اسید (2 و 4- بنزن دی کربوکسیلیک اسید) حاصل می گردد. در این مطالعه، نانو کامپوزیت MIL-101@MWCNT از هیبرید کردن شبکه آلی فلزی MIL-101 و کربن نانو تیوب های چند دیواره (MWCNT) حاصل گردید. برای سنتز این ترکیب، ابتدا مخلوطی از ترفتالیک اسید، نیترات کروم، آب و هیدروفولریک اسید تهیه شد، سپس با محلولی که شامل دی متیل فرم آمید ( DMF) و کربن نانو تیوب بود مخلوط و ترکیب حاصل به مدت 24 ساعت درون هم زن قرار داده شد. مخلوط نهایی به مدت 8 ساعت در دمای 200 درجه سانتیگراد حرارت داده شد و در نهایت رسوبات حاصله چندین بار با DMF شتشو داده شد. نمونه سنتز شده به وسیله روش های جذب- واجذب نیتروژن (BET) ، پراش اشعه ایکس (XRD) و طیف سنجی (FT-IR) IR شناسایی گردید که سنتز ماده مورد نظر را تایید کرد. میزان جذب گاز دی اکسد کربن بر روی این ترکیب به وسیله روش حجم اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که در دمای 298 درجه کلوین و فشار 25 بار، میزان جذب برابر با 2/7 (میلی مول گاز به ازاء یک گرم جاذب) است.

کلیدواژه ها

نانو کامپوزیت هیبریدی، شبکه آلی فلزی، جذب گاز، دی اکسید کربن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.