بررسی دلایل لزوم پیاده سازی سیستم های آموزشی هوشمند در بستر یادگیری سیار در مدارس

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC16_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 43
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا تقی پور جارچلو

کارشناسی علوم تربیتی

رویا بیطالی

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی

عاطفه قهوه ءیان میاندوآب

کارشناسی علوم تربیتی

چکیده

در دهه های اخیر جهان شاهد پیشرفت سریع فناوری به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات بوده است. یکی از کاربردهای این فناوری بهره گیری از آن در آموزش و یادگیری است. با توجه به لزوم همراه شدن با تحولات جهانی پرداختن به مسائل مرتبط با کاربرد فناوری در آموزش و یادگیری ضروری می نماید. نظام های آموزشی امروزه در موقعیتی به فعالیت خود ادامه میدهند که تغییرات سریع علم و فناوری بر تمام جنبه های زندگی انسان سایه افکنده و بر آن تاثیر گذاشته است دیگر نمی توان با طرز تلقی گذشته از دانش آموزان انتظار داشت سرکلاس بنشینند و به گوش دادن به صدای یکنواخت معلم و ذخیره سازی اطلاعات بپردازند. اگر قرار است دانش آموزان، خوب تربیت شوند و شهروندان مفیدی در آینده باشند باید دارای بینش علمی آزادی ،اندیشه خلاقیت و قدرت نقد باشند برنامه های مدارس باید تاکید خود را بر روش هایی متمرکز کنند که دانش آموزان به جای حفظ کردن دانش، چگونه آموختن را از طریق نظام فکری بیاموزند زیرا در فرآیند اندیشه منظم است که معرفت رشد می یابد و انسان احساس مفید بودن می کند. محیط های آموزشی برای تحقق چنین اهدافی نقش اساسی دارند. در طول چند سال اخیر، در فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی پیشرفت های قابل توجهی به وجود آمده و واژه های جدیدی چون یادگیری الکترونیکی و یادگیری سیار متولد شده اند. با پیشرفت فناوری بی سیم و یادگیری سیار و در حال حرکت، به واقعیت پیوسته و مورد استفاده قرار گرفته است. یادگیری سیار در واقع مدلی از یادگیری الکترونیکی است که از طریق فناوری های سیاری چون تلفن همراه، پخش کننده های صوتی و کتاب های الکترونیکی صورت می گیرد. هدف از مقاله علمی تحلیلی حاضر بررسی دلایل دلایل پیاده سازی سیستم های آموزشی هوشمند در بستر یادگیری سیار در مدارس است که نتایج بررسی پژوهش فعلی نشان داد که به دلایلی چون ایجاد تحول در روشهای نوین تدریس، تغییر در شیوه های برقراری ارتباطات و ایجاد تنوع در مهارتها و ظهور خواسته های جدید و همچنین نتایج به دست آمده از تحقیقات گوناگون لزوم پیاده سازی سیستمهای آموزشی هوشمند در بستر یادگیری سیار در مدارس را فراهم آورده است.

کلیدواژه ها

یادگیری سیار، مدارس، سیستم های آموزشی، هوشمند سازی مدارس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.