ضمانت اجرای افشای اطلاعات در قراردادهای محرمانگی در نظام ایران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC16_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا شهریاری

کارشناس ارشد رشته حقوق خصوصی دانشگاه علوم تحقیقات خوزستان

چکیده

در جهان رو به تکامل امروز، تبادل اطلاعات حساس امری اجتناب ناپذیر است؛ چرا که مبادله اطلاعات می تواند گامی در جهت افزایش همکاری های اقتصادی و پیشبرد تجارت باشد. با این وجود، این تبادلات و همکاری ها عاری از عیب و نقص نیست و می تواند خطراتی همچون سواستفاده و افشای غیرمجاز اطلاعات محرمانه و اسرار تجاری را در پی داشته باشد. از این رو در فضای کسب وکار به خصوص کسب وکار هایی که بر نوآوری و ایده های نو تمرکز کرده اند، مفاهیمی همچون محرمانگی، عدم افشا و عدم رقابت از اهمیت به سزایی برخوردار است و شرکت ها ناگزیرند به منظور حفاظت از اسرار تجاری خود، به ابزار قراردادی مناسبی متوسل شوند. از طرف دیگر، با توجه به اینکه هزینه توسعه بسیاری از محصولات و فرآیندها برای کسب وکارها بسیار بالاتر از هزینه هوش رقابتی است، شرکت ها ترجیح می دهند به تحلیل فعالیت رقبای خود پرداخته و کشف کنند که راز موفقیت آنها در چیست. از این رو شرکت ها برای محافظت از اسرار تجاری خود، آن دسته از کارمندان که با اطلاعات محرمانه شرکت سروکار دارند را موظف می کنند تا هنگام استخدام، قرارداد عدم رقابت یا قرارداد عدم افشا را امضا کنند.

کلیدواژه ها

قرارداد، محرمانگی، عدم افشا،اسرار، عدم رقابت.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.