رابطه تنظیم رفتاری هیجان و سبک زندگی با شدت درد در بیماران مبتلا به اختلال درد مزمن اسکلتی کلینیک های درد مشهد

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC16_139
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عرفانی سیار

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده پزشکی، گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران علوم پزشکی، تهران، ایران

مریم السادات متولی

دکترای حرفه ای پزشکی عمومی، کارشناسی ارشد بهداشت عمومی MPH ، رئیس و عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت و مهندسی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران علوم پزشکی، تهران، ایران

چکیده

هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی رابطه تنظیم رفتاری هیجان و سبک زندگی با شدت درد در بیماران مبتلا به اختلال درد مزمن اسکلتی کلینیک های درد مشهد بود. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است. همچنین در این تحقیق، محقق از هر دو روش گردآوری اطلاعات میدانی (پرسشنامه) و کتابخانه ای (کتب و مقالات) برای تحقیق استفاده کرد. همچنین پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی است زیرا از نتایج آن می توان به منظور بهبود وضعیت متغیرها استفاده کرد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه بیماران مراجعه کننده به کلینیک های درد مشهد که توسط پزشک تشخیص ابتلا به اختلال درد مزمن اسکلتی گرفته باشند در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۲ تشکیل دادند. به دلیل غیر قابل شمارش بودن تعداد اعضای جامعه آماری، به منظور برآورد حجم نمونه از فرمول پیشنهادی قاعده تباچنیک و فیدل (۲۰۰۷) استفاده شد. بر اساس فرمول پیشنهادی، تعداد حجم نمونه ۱۶۰ نفر با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس در نظر گرفته شد. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های تنظیم رفتاری هیجان کرایج و گارنفساکی (۲۰۱۹)، سبک زندگی کرن و همکاران (۱۹۹۷) و شدت درد مک گیل (۲۰۰۹) استفاده شد. بر اساس نتایج آزمون همبستگی، بین کناره گیری یا عقب نشینی با شدت درد (۱۶۸/۰=r) و بین نادیده گرفتن با شدت درد (۱۵۹/۰=r) رابطه مثبت معنادار وجود دارد. همچنین، بین کنارآمدن با شدت درد (۱۹۰/۰-=r) رابطه منفی و بین محتاط بودن با شدت درد (۲۰۲/۰=r) رابطه مثبت معنادار وجود دارد.

کلیدواژه ها

تنظیم رفتاری هیجان، سبک زندگی، شدت درد، بیماران مبتلا به اختلال درد مزمن اسکلتی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.