تعیین رابطه بین تعلل ورزی تحصیلی، راهبردهای مقابله و هیجان های پیشرفت در دانش آموزان پسر متوسطه اول شهر بابل
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
- کد COI اختصاصی: HSPC16_132
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 124
نویسندگان
کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران.
دانشجوی دکتری مشاوره، گروه روانشناسی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران.
کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، گروه علوم تربیتی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران.
دانشجوی ارشد روانشناسی تربیتی، گروه روانشناسی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران.
چکیده
هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه بین تعلل ورزی تحصیلی، راهبردهای مقابله، هیجان های پیشرفت در دانش آموزان پسر متوسطه اول شهر بابل بود. روش پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع پژوهش کاربردی و به لحاظ شیوه اجرا، از نوع پژوهش توصیفی-همبستگی بود. کلیه دانش آموزان پسر متوسطه اول در سال تحصیلی ۱۳۹۸ که بر طبق آخرین آمار اخذ شده از اداره آموزش و پرورش شهر بابل، به تعداد ۸۷۸۲ نفر بودند. نمونه آماری با استفاده از جدول کرجسی و مورگان۳۶۹ نفر تشکیل دادند. روش نمونه گیری برای انتخاب افراد نمونه، روش تصادفی خوشه ای بوده است. ابزارگردآوری پژوهش عبارت بودند از؛ پرسشنامه های تعلل ورزی تحصیلی(PASS) - نسخه دانش آموز سولومون و راث بلوم(۱۹۸۴)، راهبردهای مقابله ای لازاروس و فلکمن (۱۹۸۵)، هیجان های تحصیلی(پیشرفت) پکران و همکاران(۲۰۰۲) که روایی و پایایی آنها تایید شد. داده های پژوهش نیز با استفاده از نرم افزار آماری(SPSS) در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی آزمون ضریب همبستگی و رگرسیون مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین تعلل ورزی تحصیلی، راهبردهای مقابله، هیجان های پیشرفت رابطه معناداری وجود دارد.کلیدواژه ها
تعلل ورزی تحصیلی، راهبردهای مقابله، هیجان های پیشرفت، دانش آموزان شهر بابلاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.