ماهیت و ارکان جرم گرانفروشی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC16_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 97
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر محمدی ورمزیار

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته حقوق، دانشگاه ازاد اسلامی واحد خرم آباد

چکیده

پدیده گرانفروشی و احتکار،یکی از مصادیق بارز تجاوز به حقوق اجتماعی محسوب می شود که پیامدهای زیانبار و آثار مخرب به همراه دارد و نظام حکومتی نباید در برابر آن بی تفاوت باشد. گرانفروشی در آیات بسیاری از قرآن کریم و همچنین روایات وارده از معصومین علیهم السلام مورد نکوهش قرار گرفته است. گرانفروشی چون متضمن تقلب و دغلکاری است از جرائم ذاتا قبیح می باشد زیرا فطرت بشر با آن مخالف است و عقل سلیم آن را مذموم می داند. باتوجه به زیانی که گرانفروشی به اقتصاد جامعه و حقوق مصرف کنندگان وارد می کند این رفتار جرم انگاری شده و مانند هر جرم یا تخلفی ،نیازمند سه رکن قانونی، مادی و معنوی است. در پژوهش حاضر با روش تحلیلی- توصیفی و با استفاده از منابع کتابخانه ای به بررسی ماهیت و ارکان جرم گرانفروشی پرداخته شده است

کلیدواژه ها

گرانفروشی، احتکار، سازمان تعزیرات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.