نقش سازمان تجارت جهانی در خصوص قراردادهای نفت و گاز با تاکید بر اقتصاد خاورمیانه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ملی حقوق، علوم اجتماعی و انسانی، روانشناسی و مشاوره
  • کد COI اختصاصی: HSPC16_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عاشقی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد

علی نصرتی بیگ زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد

چکیده

سازمان جهانی تجارت که در سال ۱۹۹۴ جانشین سلف خود یعنی گات ۱۹۴۷گردید، دستاورد بیش از پنج دهه تلاش کشورهای مختلف برای تاسیس نهادی به منظور نظم دادن به تجارت جهانی است فعالیت های تجاری جنبههای مختلفی از جمله خرید و فروش کالا، ارایه خدمات و فعالیت های مربوط به سرمایه گذاری را دربرمی گیرد. امروز تجارت انرژی، خصوصا تجارت نفت به عنوان بزرگترین بخش تجارت جهانی محسوب می شود و با سایر بخشهای تجارت در تعامل است و بر آنها اعمال نفوذ میکند نفت اعم از نفت خام و گاز طبیعی، فراوردهها و مشتﻘات نفتی، کالای خاص و استراتژیکی است که نمیتوان آن را در ردیف سایر کالاها قرار داد و برای کلیه کشورها اعم از تولید کننده و مصرف کننده اهمیت بسیار زیادی دارد. بنابراین مدیریت، بهبود و تامین امنیت تجارت نفت در برنامه های ملی و بین المللی به عنوان اولویت اصلی کشورهای وارد کننده و صادر کننده نفت است . اگرچه مﻘررات سازمان تجارت جهانی به طور صریح و مستﻘیم تجارت نفت را تحت شمول هیچ یک از مﻘررات خود قرار نمیدهد، اما تجارت این کالا هیچ وقت به صراحت از مﻘررات سازمان تجارت جهانی استثنا نگردیده است . مﻘررات سازمان جهانی تجارت در زمینههای تجارت نفت به معنای خاص آن، یعنی همان خرید و فروش و صادرات و واردات و تجارت خدمات حوزه نفت دارای ابهام و خلاهای مﻘرراتی بوده و با چالش هایی مواجه میباشد.

کلیدواژه ها

نفت، گاز، قرارداد، خاورمیانه، سازمان تجارت جهانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.