شناسایی ابعاد ارتباطات یکپارچه بازاریابی جهت ترغیب مصرف کننده به محصولات ایرانی از طریق تحلیل روایت های فضای آفلاین و آنلاین

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های بازاریابی اسلامی، دوره: 2، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IMR-2-03_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه طهمورثی

دانشجوی دکتری، گروه مدیریت بازرگانی، واحد قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران.

اسماعیل حسن پور قروقچی

استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، واحد قشم، دانشگاه آزاد اسلامی، قشم، ایران.

وحید مکی زاده

استادیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران.

چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد ارتباطات یکپارچه بازاریابی جهت ترغیب مصرف کننده به محصولات ایرانی از طریق تحلیل روایت های فضای آفلاین و آنلاین صورت گرفته است. رویکرد این پژوهش، کیفی است. روش پژوهش: جامعه آماری آن متشکل از روایت های فضای آفلاین یعنی مصاحبه با اعضای هیات علمی و مدیران شرکت های تبلیغاتی کشور و روایت های فضای آنلاین هستند. در بخش روایت های فضای آفلاین، بر طبق اشباع نظری با ۱۷ نفر از افراد، مصاحبه عمیق صورت گرفت. همچنین در بخش روایت های فضای آنلاین، از تعداد ۴۶ روایت، ۳۱ روایت جهت تحلیل انتخاب شدند. روش تجزیه و تحلیل پژوهش حاضر، تحلیل روایت و با کمک تحلیل مضمون بود که به روش کدگذاری سه مرحله ای باز، محوری و انتخابی، به صورت دستی کدگذاری شدند و در شبکه مضامین، نشان داده شدند. یافته ها: نتایج نشان از ۱۲ مضمون سازماندهنده و ۱۲۹ مضمون پایه بودند. ابعاد شناسایی شده شامل بازاریابی درونگرا، بازاریابی رویداد، بازاریابی موبایلی، بازاریابی شبکه های اجتماعی، پیشبرد فروش، بازاریابی مستقیم، فروش شخصی، بازاریابی تعاملی، تبلیغات آنلاین و بازاریابی ارجاعی است که تحت مضامین فراگیر یعنی ارتباطات یکپارچه بازاریابی و ترغیب مصرف کننده قرار گرفتند و در شبکه مضامین نشان داده شدند. بحث و نتیجه گیری: در صورتی که مدیران بازاریابی، قصد ترغیب مصرف کننده ایرانی به محصولات داخلی را دارند، می توانند از هر یک از ابزارهای آفلاین و آنلاین ارتباطات یکپارچه بازاریابی، به صورت مستقل یا ترکیبی مبتنی بر کاربردی ارائه می کنند، استفاده نمایند.

کلیدواژه ها

ارتباطات یکپارچه بازاریابی, ترغیب مصرف کننده, فضای آفلاین و آنلاین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.