ارایه مدل ابعاد آموزشی و پژوهشی مراکز رشد و تاثیر آن بر توسعه پایدار دانشگاه ها
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: مجله مطالعات برنامه ریزی آموزشی، دوره: 7، شماره: 14
- کد COI اختصاصی: JR_EPSJ-7-14_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 117
نویسندگان
دانشجوی دکتری مدیریت آموزش عالی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
عضو هیات علمی دانشگاه
چکیده
هدف این پژوهش تبیین تاثیر دو بعد آموزشی و پژوهشی مراکز رشد بر توسعه پایدار دانشگاه ها به منظور ارایه مدل می باشد. این تحقیق با هدف کاربردی و رویکرد آمیخته (روش کمی و کیفی) و طرح اکتشافی انجام شد. جهت شناسایی شاخص های مراکز رشد و توسعه پایدار از روش کیفی استفاده گردید که جامعه آماری کیفی ۱۴ نفر از خبرگان در حوزه مراکز رشد در دانشگاهای آزاد اسلامی مازندران بودند که با نمونه گیری هدفمند برای مصاحبه انتخاب شدند و جامعه آماری در بخش کمی شامل ۷۵۰ نفر از روسای واحدها، معاونین، روسای دانشکدهها، مدیران گروهها، مدیران معاونتها و مسئولین امورات دانشکدهها (مسئول امور اداری، آموزشی، دانشجویی و پژوهشی) بودند که با استفاده از فرمول کوکران و روش نمونهگیری تصادفی طبقه ای ۲۵۴ نفر به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شد. ابزار گردآوری دادهها در بخش کیفی مصاحبههای نیمهساختار یافته بود که برای حصول اطمینان از روایی بخش کیفی و به منظور اطمینان خاطر از دقیق بودن یافتهها از دیدگاه پژوهشگر، از نظرات ارزشمند اساتید و خبرگان آشنا با این حوزه و متخصصان دانشگاهی استفاده شد. در بخش کمی نیز به منظور گردآوری دادهها از پرسشنامه محققساخته که بعد از تایید روایی، پایایی آن ۸۲/۰ محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده های بخش کیفی از تحلیل محتوا استفاده شد، جهت تجزیه و تحلیل دادهها در بخش آمار توصیفی از جداول فراوانی و درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار استفاده شد، در بخش آمار استنباطی، از آزمونهایt تکنمونهای و مستقل، تحلیل عاملی اکتشافی و آزمون معادلات ساختاری استفاده شد با استفاده از نرمافزار spss و لیزرل تحلیل شد. داده های کیفی جمع آوری شده با استفاده از روش تحلیل محتوا مورد تحلیل قرار گرفتند. پرسشنامه محقق ساخته با آلفای کرونباخ ۸۲/۰ بین اعضای نمونه توزیع شد. نتایج پژوهش بیانگر آن است که ابعاد آموزشی و پژوهشی مراکز رشد بر توسعه پایدار دانشگاه ها اثرگذار بود و میزان ضریب عاملی استاندارد بعد آموزشی ۶۴% و پژوهشی ۶۱% برآورد شده است. بنابراین بعد آموزشی بیشترین تاثیر و بعد پژوهشی مراکز رشد کمترین تاثیر را بر توسعه پایدار در دانشگاههای آزاد اسلامی مازندران به خود اختصاص دادندکلیدواژه ها
مراکز رشد, توسعه پایدار, بعد آموزشی, بعد پژوهشی, برنامه ریزی آموزشیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.