بررسی کیفیت اجرای طرح ارزیابی درونی گروه های آموزشی دانشگاه شهید بهشتی از دیدگاه اعضای هیئت علمی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: مجله مطالعات برنامه ریزی آموزشی، دوره: 8، شماره: 15
- کد COI اختصاصی: JR_EPSJ-8-15_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 153
نویسندگان
دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
استاد گروه علوم تربیتی دانشگاه شهید بهشتی
اشتغال در دانشگاه
رییس مرکز تحقیقات.ارزشیابی.اعتبارسنجی و تضمین کیفیت آموزش عالی
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی کیفیت اجرای طرح ارزیابی درونی گروه های آموزشی دانشگاه شهید بهشتی انجام شده است. روش پژوهش ترکیبی از نوع همزمان قیاسی و هدف آن در زمره تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری مورد مطالعه ۷۰ نفر از اعضای هیئت علمی ۱۷ گروه مجری طرح ارزیابی درونی دانشگاه شهید بهشتی بوده اند که از این میان، ۵۹ نفر با استفاده از جدول مورگان و به روش تصادفی طبقهای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات لازم از پرسشنامه محقق ساخته و برای تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی و استنباطی(T تک نمونه ای، تحلیل واریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی LSD) استفاده شد. همچنین برای تعیین روایی پژوهش حاضر از روایی صوری استفاده شده است و برای اطمینان یافتن از پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ مقدار پایایی پرسشنامه ۹۸ % برآورد شد. یافتههای پژوهش حاضر نشان داد که از دیدگاه اعضای هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، کیفیت ابعاد «حوزه درونداد و فرایند اجرای طرح ارزیابی درونی» بالاتر از حد متوسط، کیفیت«حوزه برونداد اجرای طرح ارزیابی درونی»، پایین تر از حد متوسط و کیفیت «پیامدهای اجرای طرح ارزیابی درونی» در حد متوسط است. همچنین بررسی دیدگاه و نظرات اعضای هیئت علمی در مورد کیفیت اجرای طرح ارزیابی درونی بیانگر آن بود که برخی از نقاط اثرگذار و مثبت اجرای طرح ارزیابی درونی در گروههای آموزشی دانشگاه شهید بهشتی عبارت اند از: بهبود کیفیت فعالیتهای آموزشی و پژوهشی گروه، برنامهریزی و هدف گذاری واقعبینانه و روشن و جامع، دانشافزایی و توانمندسازی اعضای گروه، تعامل و مشارکت اجتماعی اعضاء در امور گروه، شناسایی و شناخت نقاط قوت و ضعف گروه، اعطای استقلال و اختیار به گروه، نیازسنجی درونی و بیرونی و برخی از مسائل و مشکلات اجرای طرح ارزیابی درونی در گروههای آموزشی دانشگاه شهید بهشتی عبارت اند از: فقدان پیگیری، اقدام و بازخورد از اجرای طرح، عدم هماهنگی و همکاری مطلوب بخشهای مختلف اجرائی دانشگاه ضعف آگاهیبخشی و اطلاعرسانی از فرایندها و مقاصد طرح به اعضای گروه، فقدان کاربست نتایج و یافتههای اجرای طرح در سطح گروههای آموزشی، کمبود بودجه و سرمایه انسانی برای اجرای طرحکلیدواژه ها
ارزیابی درونی, دانشگاه شهید بهشتی, کیفیت, گروه های آموزشیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.