ارزیابی عملکرد منابع انسانی با رویکرد شبکه عصبی رگرسیون عمومی مورد مطالعه: اعضای هیات علمی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مطالعات برنامه ریزی آموزشی، دوره: 9، شماره: 17
  • کد COI اختصاصی: JR_EPSJ-9-17_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 90
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی خسروی

دانشجوی دکتری خط مشی گذاری عمومی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس

ابوالحسن حسینی

عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران

جمال قاسمی

عضو هئیت علمی دانشگاه مازندران

چکیده

ارزیابی اعضای هیات­علمی شامل مراحلی است از سنجش و آگاه ساختن اعضای هیات­علمی از نحوه انجام کار و مسئولیتهای محوله که در ابعاد مختلف مطرح می­شود. در پژوهش حاضر ارزیابی اعضای هیات­علمی از دو منظر آموزشی و پژوهشی صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش حاضر۳۰۷ نفر از اعضای هیات­علمی یکی از دانشگاه­های دولتی است. اطلاعات عملکردآموزشی با همکاری دفتر نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه و همچنین اطلاعات عملکردپژوهشی با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه تهیه شده است. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از روش هوش­مصنوعی و با بکارگیری نرم­افزار متلب انجام شده است. در تحلیل نتایج، ابتدا با استفاده از خوشه­بندی آستانه­ای، اعضای هیات­علمی به چهار خوشه تقسیم­بندی شدند. سپس در گام­دوم تحلیل، از پتانسیل شبکه ی عصبی رگرسیون عمومی استفاده شده است. با بکارگیری شبکه عصبی رگرسیون عمومی، میزان وابستگی افراد به هر یک از خوشه­های چهارگانه مشخص شده است. با توجه به نتایج به دست آمده بیشتر اعضای هیات علمی در خوشه دوم(فقط آموزش بالا) قرار گرفتند و کمترین فراوانی در خوشه سوم(فقط پژوهش بالا) قرار دارد. همچنین در مجموع عملکردپژوهشی و آموزشی بین دانشکده­ها، دانشکده­شیمی(۹۹/۰و۶۰/۰) رتبه اول و دانشکده­های­تربیت­بدنی(۳۴/۰و۹۹/۰)، علوم­پایه(۵۸/۰و۳۷/۰) و علوم اقتصادی­واداری(۴۰/۰و۴۷/۰) رتبه­های بعدی را کسب کردند. در بخش پایانی با مقایسه دو روش ضمن بررسی مزایای استفاده از شبکه عصبی رگرسیون عمومی، پیشنهادات لازم ارائه شده است.

کلیدواژه ها

ارزیابی منابع انسانی, عملکرد آموزشی, عملکرد پژوهشی, اعضای هیات علمی, شبکه عصبی رگرسیون عمومی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.