طراحی الگوی جذب، ارتقاء و جبران خدمت اعضای هیئت علمی موسسات پژوهشی کشور بر اساس ماموریت گرایی با رویکرد سناریویی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مطالعات برنامه ریزی آموزشی، دوره: 11، شماره: 21
  • کد COI اختصاصی: JR_EPSJ-11-21_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 176
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سحر کوثری

استادیار گروه سیاست فناوری و نوآوری، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، تهران، ایران، Kosari@nrisp.ac.ir

محسن نظرزاده

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایرانNazarzadezare@malayeru.ac.ir

چکیده

ماموریت و کارکردهای هریک از موسسات پژوهشی متفاوت است و یکی از چالش هایی که موسسات پژوهشی با آن مواجه هستند، یکسان بودن فرایند جذب، ارتقا و جبران خدمات اعضای هیئت علمی آن ها بدون توجه به ماموریت هریک از مراکز است؛ بنابراین وجود یک استاندارد مشترک برای ارزیابی همه اعضای هیئت علمی دور از واقعیت است و می تواند باعث کاهش کیفیت دستاوردهای موسسات شود. براین اساس، هدف پژوهش حاضر تدوین الگویی برای جذب، ارتقا و جبران خدمت اعضای هیئت علمی متناسب با چارچوب ماموریت گرایی هر یک از موسسات پژوهشی بود. برای دستیابی به این هدف، از روش پژوهش پیمایش کیفی از نوع قیاسی استفاده شد. جامعه پژوهش شامل همه اعضای هیئت علمی شاغل در موسسات پژوهشی کشور بودند که از میان آن ها تعداد ۵۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه باز پاسخ بود و برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از روش تحلیل محتوای قیاسی استفاده شد. برای اعتباریابی الگوهای بدست آمده از روش گروه کانونی استفاده شد. تعداد ۱۱ نفر از خبرگان و متخصصین حوزه های جذب و ارتقاء در هریک از موسسات پنچگانه به عنوان مشارکت کننده در گروه کانونی انتخاب شدند.یافته های پژوهش نشان داد که برخی از شاخص ها و مولفه های احصاء شده در هریک از الگوهای پنجگانه مشترک هستند و براین اساس، الگوی مفهومی مشترکی برای همه موسسات بدست آمد، علاوه بر این، برای هریک از مراکز پنچگانه نیز الگویی متناسب با ویژگی ها و ماموریت آن مرکز بدست آمد. براساس یافته ها نیز چهار سناریو برای تحقق ماموریت گرایی در موسسات پژوهشی ارائه شد.

کلیدواژه ها

"طراحی الگو", "جذب, ارتقا", "جبران خدمت", "موسسات پژوهشی"

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.