تاثیر عناصر کمیاب خاکی و عملیات حرارتی بر ریز ساختار و خواص کششی کامپوزیت Al-15%Mg2Si-3%Cu
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES05_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 524
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
استاد دانشکده متالورژی و مواد، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
دانشجوی کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
چکیده
در تحقیق حاضر، اثر عناصر کمیاب خاکی و عملیات حرارتی بر ریز ساختار و خواص کششی کامپوزیت در جای Al-15%Mg2Si-3%Cu مورد بررسی قرار گرفت. عناصر کمیاب خاکی (میش متال)پایه سریم به مقادیر مختلف (0.5 و 1 و 1.5 و 2 و 3 و 5 درصد وزنی) به مذاب کامپوزیت، قبل از فرآیند انجماد اضافه شد. با استفاده از میکروسکوپ نوری و بررسی ریز ساختار، مشخص گردید که افزودن عناصر کمیاب خاکی باعث تغییر مورفولوژی Mg2Si اولیه از حالت دندریتی و زاویه دار به حالت چند وجهی می گردد. بر طبق مشاهدات صورت گرفته بر ریز ساختار ثابت گردید که عملیات حرارتی نیز نقش قابل توجهی بر روی اصلاح مورفولوژی کامپوزیت دارد. نتایج حاصل از تست کشش نشان داد که رابطه مستقیمی بین تغییر ریز ساختار و خواص کششی وجود دارد. در پایان، سطح شکست قطعات قبل و بعد از افزودن عناصر کمیاب خاکی و همچنین اعمال عملیات حرارتی انحلال و پیر سازی جهت تحقیق بر روی مکانیزم شکست مورد بررسی قرار گرفت.کلیدواژه ها
کامپوزیت درجا، Al-15%Mg2Si-3%Cu، ریز ساختار، خواص کششی، عملیات حرارتیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.