ارزیابی اثر فورستریت نانو متری بر رفتار نانوپودر فلوئور آپاتیت و کاربرد آن در پر کردن عیوب استخوانی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آنوشا فرقانی

دانشجوی کارشناسی، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی مواد

مهتا ماپار

دانشجوی کارشناسی، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی مواد

محمدحسین فتحی

دانشجوی دکترا، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی مواد

مهشید خرازیها

استاد دانشگاه، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده مهندسی مواد

چکیده

نتایج نشان میدهد که ویژگی های بیورامیک هایی نظیر هیدروکسی آپاتیت یا فلوئور آپاتیت مثل زیست سازگاری، زیست فعالی، انحلال و خواص مکانیکی می توانند با اصلاح ترکیبات، از طریق جایگذاری یونی تغییر یابد. طبق مطالعات انجام شده فورستریت خواص زیست فعالی، زیست سازگاری و خواص مکانیکی بهتری نسبت به هیدروکسی آپاتیت دارد. بدیهی است که ساخت پودر کامپوزیتی از فلوئوز آپاتیت-فورستریت می تواند خواص زیستی و مکانیکی مناسب برای کاربردهای دندانپزشکی و ارتوپدی را فراهم آورد. هدف از پژوهش حاضر تهیه نانوپودر کامپوزیتی فلوئورآپاتیت بعنوان زمینه و فورستریت بعنوان ذرات تقویت کننده به منظور کاربرد در پر کردن عیوب استخوانی و نواقص فک و صورت است. بر این اساس، در این پژ< هش نانو پودر کامپوزیتی فلوئور آپاتیت- فورسترین با استفاده از روش سل- ژل ساخته شد. آزمون پراش پرتو ایکس، طیف سنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه و میکروسکوپ الکترونی روبشی به منظور مشخصه یابی پودرهای کامپوزیتی حاصله ، مورد استفاده قرار گرفت. دانه های دو فاز سرامیکی با استفاده از روش شرر تعیین شد. نتایج نشان م یدهد که نانوپودرهای کامپوزیتی حاوی 10-30 درصد وزنی فورستریت و بدون ناخالصی، با کلسینه کردن ژل تولیدی در 600 درجه سانتیگراد ساخته شدند. در کلیه این کامپوزیت ها، اندازه دانه فورستریت و فلوئور آپاتیت در محدوده 21 تا 24 نانو متر گزارش شد.

کلیدواژه ها

نانو کامپوزیت، فورستریت، فلوئورآپاتیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.