بررسی تاثیر عوامل مهم در ساخت فیلترهای فومی سرامیکی بر پایه کاربید سیلیسیم به منظور استفاده در صنایع ریخته گری چدن
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES05_063
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1510
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
مربی، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
مربی، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
استادیار پژوهشگاه علوم و فناوری رنگ، گروه رنگدانه های معدنی و لعاب
چکیده
یکی از موثرترین روش های حذف آخال و ناخالصی در ریخته گری فلزات استفاده از فیلترهای متخلخل سرامیکی می باشد. این فیلتر در سیستم راهگاهی می توانند سرباره، انواع آخال های و ذرات خارجی را از مذاب خارج کنند، در این تحقیق به منظور ساخت فیلترهای فومی سرامیکی بر پایه کاربید سیلیسم از روش غوطه وری اسفنج پلیمری از جنس پلیاورتان در دوغاب سرامیکی استفاده شد. دوغاب سرامیکی حاوی ذرات ریز در حد میکرون و زیر میکرون کاربیدسیلیسیم و آلومینا و بال کلی و زیر کن بود. افزودنی های دیگر مانند سیلیس کلوئیدی و CMC برای افزایش خاصیت چسب و ایجاد تیکسوتروپی به دوغاب اضافه شدند. بعد از ساخت فیلترها خواص مکانیکی و ریز ساختاری فیلترها مورد بررسی قرار گرفت. به وجود آمدن فاز مولایت در کنار فاز کاربید سیلیسیم در ریز ساختار فیلترها یکی از عوامل استحکام بخشی و افزایش دیرگدازی می باشد که توسط آزمون تفرق اشعه ایکس به وجود آمدن این فازها اثبات شد. برای مقایسه عملکرد فیلتر داخلی با فیلترهای وارداتی مذاب چدن نشکن از فیلترها عبور داده شد و دانسیته قطعات ریختگی مقایسه گردید که نشان می داد فیلتر داخلی عمکلردی نزدیک به فیلتر خارجی دارد. بررسی ریز ساختار توسط تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) نشان داد که فازهای سرامیکی کاربید سیلیسم و مولایت به صورت پراکنده و کاملا هموژن در داخل ریز ساختار فیلترهای تشکیل شده اند.کلیدواژه ها
سرباره، آخال، فیلتر فومی سرامیکی، اسفنج پلی اورتان، دوغاب سرامیکی، کاربید سیلیسیم، مولایتمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.