بررسی تابعیت درجه حساسیت و ردش دانه در فولاد نزن آستنیتی AISI 321 از عملیات حرارتی انحلالی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES05_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کنعانی

کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان

حجت ا... منصوری

هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان

مهدی حج

کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان

چکیده

در این تحقیق تاثیر عملیات حرارتی انحلالی بر رفتار رشد دانه و در جه حساس شدن فولاد زنگ نزن آستنیتی پایدار شده AISI 321 بررسی شده است. به این منظور نمونه های تهیه شده در محدوده دمای 900 تا 1200 درجه سانتیگراد و به مدت 60 دقیقه مورد آنیل انحلالی قرار گرفتند. مطابق با استاندارد ASTM A 262 ارزیابی کیفی خوردگی بین دانه ای صورت گرفت. میکروسکوپ نوری و آزمون الکتروشیمیایی DL-EPR برای ارزیابی حساسیت و درجه آن (DOS) به کار گرفته شد. درجه درشت شدن دانه ها 1080 درجه سانتیگراد تشخیص داده شد که همراه با رشد غیر نرمال و غیر پیوسته بود. نمونه های مورد آنیل انحلالی واقع شده در زیر 1080 درجه سانیگراد مانند نمونه هایی که در این عملیات حرارتی شرکت نداشیند، اندازه دانه های همگن و میانگین داشتند. نمونه های حساس شده و مورد آنیل انحلالی قبلی واقع شده، در دماهای بزرگتر از 1080 درجه سانتیگراد ، شدت حساس شدن کمتری را نشان دادند و رسوبات داخل دانه ای رشد بیشتری از خود نشان دادند. همچنین در نمونه ای حساس شده به مدت زمان 110 ساعت اثری از تبلور مجدد ثانویه دیده شد که در نتیجه رشد ذرات کاربید کروم می باشد.

کلیدواژه ها

عملایت حرارتی انحلالی، حساس شدن، آزمون الکتروشیمیایی DL-EPR، فولاد زنگ نزن AISI 321

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.