سنتز و بررسی خواص نانو پودر کامپوزیتی Al2O3-CeO2 تولید شده به روش سل-ژل
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES05_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 759
نویسندگان
دانشکده مواد - دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار مواد، دانشکده مواد - دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
آلومینا- سریا یکی از کامپوزیت های مهم در صنعت کاتالیست می باشد و از این کاتالیست برای از بین بردن آلودگی های ناشی از دود اتومبیل ها استفاده می شود. در تحقیق حاضر نانو کامپوزیت پودری آلومینا- سریا با استفاده از روش سل ژل تولید شد. مواد اولیه شامل کلرید سریم، کلرید آلومینیوم و پودر آلومینیوم بود. برای تولید نانو پودر ابتدا نمک کلرید آلومینیوم، پودر آلومینیوم و اسید کلریدریک در 100 درجه سانتیگراد مخلوط می گردد تا سل تشکیل شود که این سل پس از مدتی به ژل تبدیل می شود. ژل حاصل پس از خشک شدن در دماهای مختلف مورد عملیات حرارتی قرار می گیرد. تغییرات ساختار کریستالی، تاریخچه حرارتی پودر، سطح ویژه، اندازه پودر و نوع باندهای شیمیایی به ترتیب با استفاده از XRD و DTA و TG و BET و TEM و FTIR مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد، محصول بدست آمده در روش سل ژل، آمورف می باشد. با افزایش درجه حرارت فازهای میانی الومینا و فاز سریا تشکیل می شود. حضور سریا با عث تاخیر در کریستاله شدن فاز های الومینا می شود. سطح ویژه پودر کلسینه شده در 800 درجه سانتیگراد حدود 56/1 m2/g بدست آمد و تخلخل ها از نوع مزو بود. متوسط اندازه نانو پودرهای تولید شده حدود 90 نانو متر بود.کلیدواژه ها
نانو کامپوزیت، آلومینا-سریا، روش سل-ژلمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.