بررسی علت بخار روغن در موتور های احتراق داخلی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مهندسی مکانیک، مواد و متالورژی
  • کد COI اختصاصی: MEMCONF12_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین آقائی بدلبو

مدرس دانشگاه فنی و حرفه ای,دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک ارومیه-ایرا ن

چکیده

ایده ساخت موتور به زمانهای دور باز می گردد چنانکه قبل از سالهای ۱۷۰۰ میلادی تلاشهایی جهت مسافت موتورها به شکل امروزی انجام پذیرفته بود (هر چندکه موتورهای ساده آبی که انرژی جنبشی آب را به حرکت چرخشی تبدیل می کردند از زمانهای بسیار دورتر ساخته شده و مورد استفاده قرارمی گرفتند). حرکت لغزشی رینگ پیستون در داخل دیواره سیلندر باعث تلفات اصطکاک موتور می شود. فضای بین پیستون و سیلندر، با استفاده از رینگ های پیستون که در شیارهایی بر روی سطح خارجی پیستون قرار می گیرند، آببندی می شود تا از نشت هوا و سوخت درموتورهای احتراقی به بیرون از سیلندر و نشت روغن به داخل آن جلوگیری شود. مدلی برای مطالعه تبخیر روغن موتور و انتقال بخار روغن در بسته رینگ پیستون موتورهای احتراق داخلی توسعه داده شد. ابتدا موردی با حداکثر عرضه روغن به تمام مناطق پیستون مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج نشان داد که در این شرایط ، مصرف روغن از تبخیر به تنهایی بسیار بیشتر از مقدار مصرف روغن معمولی اندازهگیری شده در موتور است . زمانی که این حالت رخ میدهد درواقع رینک وظیفه آبندی خودرا به درستی انجام نمیدهد و نشست کمپرس به محفظه احتراق رخ میدهد و توان موتور کمتر میشود برای رفع این مورد باید موتور باز شود و نسبت به تعویض بوش و پیستون و رینک اقدام شود تا ایراد حاصله رفع شود اما در بسیاری از مواقع پس از تعمیر علاوه بر اینکه جنس خود رینک و پولیش داخل بوش ملاک است مورد اصلی و قابل تامل شیار جای رینک بر روی پیستون و ضخامت رینک میباشد که عدم تناسب این دو قسمت باعث بخار روغن میشود.

کلیدواژه ها

موتور،پیستون،رینک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.