نقش اندوفیت ها در انباشت متابولیت های ثانویه در گیاهان دارویی تحت تاثیر تنش های غیرزیستی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_197
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 109
نویسندگان
دانش آموخته بیماری شناسی گیاهی دانشگاه باهنر کرمان
دانش آموخته بیوکنولوژی کشاورزی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان
چکیده
اندوفیت ها به عنوان همزیست های میکروبی درون بافتی گیاهان، در بافت های داخلی گیاهان بدون ایجاد علائم بیماری ساکن هستند. علاوه بر تاثیر حیاتی بر رشد و نمو میزبان، این موجودات در انباشت ترکیبات ثانویه با ارزش گیاهان دارویی تحت شرایط مختلف تنش های غیرزیستی نیز یاری رسانند. ماهیت و کمیت متابولیت های ثانویه ذخیره شده توسط گیاهان دارویی تحت تنش های غیرزیستی نه تنها تحت تاثیر سن و مرحله رشدی میزبان، بلکه به طبقه بندی تاکسونومیکی هردو همزیست (میزبان و میکروب) وابسته است . گیاهان دارویی در چرخه زندگی خود در معرض انواع مختلفی از عوامل تنش زای غیرزیستی آسیب رسان به بافت قرار می گیرند که بر بقاء و بهرهوری آنها تاثیر منفی می گذارند. این عوامل استرسزا با افزایش قابل توجه گونه های اکسیژن فعال (ROS) در بافت های گیاهی مرتبط هستند. گونه های اکسیژن فعال گروهی از ترکیبات شیمیایی واکنش پذیر هستند که با چندین متابولیت و مولکول سلولی برهمکنش داشته و ناهنجاری های متابولیکی برگشت ناپذیر و نکروز سلولی را به دنبال می آورند. اما گونه های اکسیژن فعال به عنوان سیگنالهای استرس نیز به گیاهان دارویی برای تضمین بقای آنها عمل می کنند. در پاسخ به این سیگنالها، گیاهان آنتی اکسیدانهای آنزیمی و غیر آنزیمی را برای حفظ یکپارچگی سیستم خود تولید می کنند. برخی از این آنتی اکسیدانها، محصول همزیستی میان گیاهان دارویی و اندوفیت های آنها هستند. هدف این مقاله بررسی برهمکنش اندوفیت ها و میزبان گیاه دارویی آنها تحت تنش های غیرزیستی و بررسی امکان بهرهوری تجاری و صنعتی از این همزیستی است .کلیدواژه ها
استرس غیر زنده، اندوفیت ، گیاه دارویی ، متابولیت های ثانویهمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.