تاثیر عصاره هیدروالکلی کورکومین بر فاکتورهای هماتولوژیک موشهای صحرایی نر
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_192
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 118
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی دام، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
دانشجوی دکترای تخصصی فیزیولوژی پزشکی،گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
دکترای تخصصی بیوشیمی، گروه بیوشیمی، دانشگاه پیام نور، اصفهان، ایران.
چکیده
زردچوبه (Curcuma longa) یک مکمل غذایی است که در آسیای جنوب شرقی استفاده می شود و دارای فواید درمانی است . کورکومین ، یکی از ترکیبات فعال آن، علیرغم وجود مقادیر کم ، برای فواید بالقوه آن مورد مطالعه قرار گرفته است .لذا هدف این مطالعه بررسی اثر عصاره هیدروالکلی کورکومین بر فاکتورهای هماتولوژیک موش های صحرایی نرمی باشد. برای انجام این تحقیق تعداد ۴۰ راس موش نر نژاد ویستار با متوسط وزنی gr۲۰۰-۲۵۰ که درشرایط بهینه نگه داری می شوند. این تعداد موش نر در ۴ گروه: کنترل و ۳ گروه تست که تزریق درون صفاقی ۱۰۰ ,۲۰۰و ۴۰۰ میلی لیتر بر کیلوگرم را دریافت می کنند ,تقسیم شدند. به منظور تهیه عصاره الکلی گیاه دارویی زردچوبه از روش معمول عصاره گیری الکلی یا روش هضمی (Maceration) با استفاده از بالن تقطیر (Evaporator ) استفاده گردید. عصاره کورکومین پس از استخراج و خارج نمودن کامل الکل و آب به پودر تبدیل شد و قبل از مصرف میزان مورد نیاز در سرم فیزیولوژی حل می شود. عصاره حل شده در سرم فیزیولوژی با فیلتر ۲۲/۰ میکرون فیلتر می گردد و سپس به صورت درون صفاقی تزریق می گردد. در پایان تحلیل داد ه ها با استفاده از آنالیز واریانس ( (ANOVA و آزمون مقایسه میانگین تیمارها به وسیله آزمون T تست با استفاده از نرم افزارSPSS v۲۶ صورت گرفت . کلیه آنالیزهای آماری در سطح معنی دار((p< ۰.۰۵ صورت گرفت و میانگین داد هها به همراه خطای معیار((mean ± SEM ارائه شد. میانگین تعداد گلبول های سفید، گلبولهای قرمز، هموگلوبین ، هماتوکریت ، MCV، MCH و MCHC در دوزهای ۱۰۰، ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم کورکومین نسبت به گروه کنترل افزایش نشان داد. با این حال، تفاوت معنی داری مشاهده نشد. به نظر می رسد عصاره کورکومین در غلظت های ۱۰۰، ۲۰۰ و ۴۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم تاثیری بر میانگین تعداد گلبولهای سفید، گلبولهای قرمز، هموگلوبین ، هماتوکریت ،MCV، MCH و MCHC ندارد.کلیدواژه ها
کورکومین ، عوامل هماتولوژیک ، موشهای صحرایی نرمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.