ارزیابی تنوع در برخی تودههای خرفه (Portulaca oleracea) بر اساس برخی ویژگی های فیتوشیمیایی و ظرفیت پاداکسایشی عصاره
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_173
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 168
نویسندگان
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
چکیده
خرفه با نام علمی Portulaca oleracea گیاهی متعلق به خانواده Portulacaceae است که در اکثر مناطق ایران رویش دارد. در این مطالعه گیاهان ی از ۱۰ توده از استان های مختلف ایران جمع آوری و در شرایط آب و هوایی همدان در مزرعه کشت شدند. در این پژوهش تفاوت های میان ۱۰ جمع یت بومی کشت شونده خرفه با استفاده از صفات فیتوشیمیایی و ظرفیت پاداکسایشی عصاره مورد مطالعه قرار گرفت . صفات فیتوشیمیایی اندازهگیری شده شامل فنل کل ، فلاونوئیدکل ، تانن کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که جمعیت های خرفه مورد مطالعه از نظر صفات مورد بررسی دارای اختلاف معنی داری در سطح آماری یک درصد بودند که نشان دهندهی وجود تنوع در بین جمعیت ها بود. نتایج نشان داد که جمعیتهای تهران و همدان ۱ به ترتیب دارای بیشترین و کمترین فنل کل بودند. جمعیتهای اهواز و شیراز دارای بیشترین میزان فلاونوئیدکل بودند و کمترین میزان فلاونوئیدکل متعلق به جمعیت همدان۱بود. همچنین بالاترین و پایینترین میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره درجمعیتهای تهران و همدان ۳ مشاهده شد. بیشترین میزان تانن مربوط به جمعیت آستارا و مشهد و کمترین مربوط به جمعیت همدان ۲ بود.کلیدواژه ها
خرفه ، ظرفیت آنتی اکسیدانی ، تنوع فیتوشیمیاییمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.