استفاده از نانو الیاف حاصل از الکتروریس کیتوزان به عنوان نانو حامل عصاره گیاه استبرق و بررسی خاصیت ضد میکروبی آن
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_171
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 230
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی گیاهان دارویی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت
دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد بم
فارغ التحصیل رشته تجربی،دبیرستان فرزانگان دوره دوم،شهرستان بم
چکیده
نانو الیاف به الیافی با قطر کمتر ۱۰۰ نانومتر اطلاق می شود .روش های مختلفی برای ساخت نانو الیاف وجود دارد که یکی از روش های ،الکتروریسی است .تبدیل کینوسان به مشتقات با انحلال پذیری بیشتر ،اختلاط آن باسایر پلیمرهاروش هایی برای سهولت الکتروریسی آن است شد.در این تحقیق با هدف ساخت نانو الیاف حاوی عصاره استبرق و بررسی خاصیت ضد میکروبی نانوالیاف برای کنترل باکتری های سودموناس آئروژینوزاو استافیلوکوکوس اورئوس انجام شد عصاره استبرق با خاصیت آنتی باکتریال بودن ،التیام و تسریع در بهبود زخم جهت ترکیب نانو الیاف کیتو سان /پلی اکساید و استبرق به وسیله الکترو ریسی ساخته ومورد بررسی قرار گرفت .. بدین منظور ابتدا عصاره گیاه استبرق و محلول الکتروریس حاوی ۲/۰ گرم پلی اتیلن اکساید ،۵/۰گرم کیتوزان و ۵/۱ میلی لیتر اسید استیک تهیه وسپس به وسیله الکتروریس محلو ل ها ،نانو الیاف تولید و مورد بررسی قرار گرفت . بار گذاری عصاره استبرق با غلظت ۱۰۰ میلی گرم بر میلی لیتر تاثیر معنی داری بر قطر الیاف نشان داد و میانگین قطر الیاف دارای عصاره (۴/۲۱۸ نانو متر ) نسبت به الیاف فاقد عصاره (۸/۲۰۴ نانومتر ) شد.نانو الیاف تولیدی حاوی عصاره استبرق برای هردو باکتری مورد استفاده دارای خاصیت مهار کنندگی بود در نانو الیاف حاوی ۱۰۰ میلی گرم در میلی لیتر عصاره به طور کامل رشد باکتری شد وهمچنین نانو الیاف دارای عصاره با غلظت ۲۰ و ۵۰ میلی گرم بر میلی لیتر ،بر باکتری گرم منفی سودو موناس آئرو زینوزا نسبت به باکتری گرم مثبت استافیلو کوکوس ارئوس اثر مهار کنندگی بهتری داشت . افزودن عصاره استبرق باعث بهبود ویژگی ها و خواص ضد میکروبی نانو الیاف کیتوزان شد.کلیدواژه ها
الکتروریسی ،گیاه دارویی ،عصاره استبرقمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.