مروری بر باغبانی درمانی و نقش آن بر بهبود اختلالات روانی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_164
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 338
نویسندگان
دانشجوی دکترا اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی ، دانشگاه زنجان
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
چکیده
استفاده از گیاهان برای دستیابی به یک هدف درمانی به عنوان باغبانی درمانی یا باغ درمانی (HT) نامیده می شود. افرادی که دارای اختلالات خوردن، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، افسردگی ، اضطراب، ناتوانی های رشدی ، زوال عقل ، آسیب مغزی ، سرطان یا ناتوانی های جسمی هستند، تنها چند نمونه از جمعیت هایی هستند که می توانند از برنامه ریزی عمدی باغبانی درمانی توسط یک متخصص آموزش دیده بهره مند شوند. در دهه های اخیر تحقیقات متعددی در زمینه باغبانی درمانی انجام شده است که برخی از آنها تاثیر درمانی باغبانی را بر مشکلات روانی همچون استرس، تروما، بیماریهای روان تنی و غیره نشان داده اند. اهداف این مطالعه مروری ، بررسی فرآیند و نتایج برنامه های باغبانی درمانی استاندارد شده با استفاده از داده های مطالعات پیشین موجود در در پایگاههای اطلاعاتی Google Search، PubMed، OVID Medline، Embase، ScienceDirect، Web of Science وGoogle Scholar بود که در آن کلمات کلیدی مانند ” باغبانی درمانی ” و” بیماریهای روانی ” استفاده شد. نتایج مطالعه حاکی از آن است که HT در افزایش بهزیستی روانی ، احساس و نگرش مثبت به زندگی ، تعامل و مشارکت در فعالیت های اجتماعی ، بهبود عملکرد حافظه و کاهش طول درمان و نقاهت بیماران به طور معناداری موثر است .کلیدواژه ها
باغبانی درمانی ، بیماری روانی ، توانبخشیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.