گیاهان دارویی ایرانی به عنوان آداپتوژنهای احتمالی : بررسی اتنوبوتانی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_163
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1235
نویسندگان
دانشجوی دکترا اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی ، دانشگاه زنجان
دانشجوی دکترا اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی ، دانشگاه زنجان
دانشیار گروه علوم باغبانی دانشگاه زنجان
چکیده
استرس بخش مهمی از زندگی است ، با این حال، استرس مداوم می تواند محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال را مختل کند که منجر به بیماری های مختلف می شود . گیاهان آداپتوژنیک از طریق کاهش سطح کورتیزول، دارای اثر کاهش استرس هستند. آداپتوژن ها ترکیبات مصنوعی یا عصاره های طبیعی گیاهی هستند که بدون افزایش مصرف اکسیژن، توانایی افزایش پایداری بدن در برابر بارهای فیزیکی و روانی را دارند. استفاده از آداپتوژنهای طبیعی توسط انسان تاریخچه ای غنی دارد، از آنها در بهبود بیماری ، ضعف جسمانی ، اختلال حافظه و سایر شرایط استفاده می شود. هدف این مطالعه ارزیابی استفاده از آداپتوژن های گیاهی در گذشته و حال و همچنین ترسیم چشم انداز کاربردهای آتی آنها می باشد. دادههای حاصل از متاآنالیز نشان داد که آداپتوژنهای گیاهی می توانند مزایای متعددی را در درمان خستگی مزمن ، اختلالات شناختی و محافظت از سیستم ایمنی ارائه دهند. در آینده، پتانسیل زیادی برای ثبت محصولات دارویی حاوی آداپتوژن های گیاهی برای اهداف درمانی وجود دارد. روش تحقیق شامل جستجوی مقدماتی در پایگاههای اطلاعاتی Google Search، PubMed، OVID Medline، Embase، ScienceDirect، Web ofScience و Google Scholar بود که در آن کلمات کلیدی مانند ” آداپتوژنهای گیاهی ، استقامت ، عملکرد ” استفاده شد. همچنین در این مقاله به بررسی پنج پیشتاز برتر آداپتوژن های گیاهی ایرانی پرداخته ایم و تاثیر آنها بر بهبود عملکرد جسمی و روحی را بررسی کرده ایم .کلیدواژه ها
آداپتوژن های گیاهی ، استقامت بدن، عملکردمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.