مروری بر نقش نانوذرات روی بر گیاهان دارویی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
- کد COI اختصاصی: MPEC02_149
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 295
نویسندگان
کارشناسی ارشد، فیزیولوژیگیاهی، گروه زیستشناسی گیاهی و جانوری، دانشکده علوم و فناوریهای زیستی، دانشگاه اصفهان.
استادیار، علوم پایه، فیزیولوژیگیاهی، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه جیرفت.
چکیده
گیاهان دارویی از گیاهان اقتصادی مورد استفاده بشر می باشند که مواد شیمیایی موثر و مفیدی را با مقادیر بسیار کم در خود ذخیره می کنند. از اواسط قرن بیستم به بعد و به دنبال مشخص شدن عوارض سوء استفاده ناشی از استعمال داروهای شیمیایی مختلف ، گیاهان دارویی و داروهای مستخرج از گیاه در بسیاری از موارد جایگزین داروهای شیمیایی شدهاند. امروزه ترکیبات شناسایی شده در گیاهان به عنوان داروهای جدید مورد استفاده قرار می گیرند و می توانند به عنوان کلیدی برای شناسایی روشهای درمانی کم هزینه و دارای عوارض جانبی کمتر در درمان بسیاری از بیماری ها به کار روند. در کشاورزی مرسوم کاربرد بیش از حد کودهای شیمیایی در مقیاس وسیع باعث کاهش کارایی مصرف عناصر غذایی و مشکلات زیست محیطی جدی از قبیل آلودگی آب و خاک، فرسایش ژنتیکی ، فرسایش خاک، تخلیه عناصر غذایی ، اسیدی شدن خاکها و سایر موارد شده است . امروزه به منظور رسیدن به کشاورزی پایدار به همراه عملکرد بیشینه و کمترین خسارت زیست محیطی ، می توان از روشهای دیگر کوددهی (استفاده از نانو کودها) استفاده کرد تا عناصر غذایی مورد نیاز برای رشد و تولید محصول فراهم شود و هم ساختار خاک در شکل مطلوب حفظ شود. استفاده از نانو کودها به منظور کاهش تلفات عناصر غذایی و افزایش کمیت و کیفیت گیاهان دارویی از اهمیت بالایی برخوردار است . روی به عنوان یک عنصر ریزمغذی ضروری ، نقش مهمی در رشد و متابولیسم گیاه بر عهده دارد. روی با اثر بار هورمونهای رشد، بهبود جذب برخی عناصر غذایی و افزایش سنتز پیش سازهای متابولیت های ثانویه توانسته است ، باعث افزایش رشد و تولید اسانس در گیاهان دارویی شود. نانو ذره روی و نانو اکسید روی می توانند با بهبود شرایط رشدی گیاه باعث افزایش عملکرد و محتوای متابولیت های ثانویه گیاهان دارویی شوند.کلیدواژه ها
رشد، نانوکودها، نانوذرهمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.