زخم پوش هیدروژلی حاوی عسل آویشن به منظور افزایش جذب و کاهش فعالیت باکتریایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
  • کد COI اختصاصی: MPEC02_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین ضیازاده

دانشجوی کارشناسی ارشد ریززیست فناوری دانش گاه شهید بهشتی

حمیده احتسابی

دانشیار،دانشکده علوم و فناوری زیستی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

هیدروژلها موادی هستند که م ی توانند حجم زیادی از آب را جذب کنند و در درمان زخم ها به عنوان پوشش های زخم مورد استفاده قرار گیرند. بعضی از زخم ها ترشحات زیادی دارد و هیدروژلهای ساده توان جذب این حجم از ترشحات را ندارد. این هیدروژلها مشکلات ی مانند عدم پایداری مکانیکی ، توانایی کنترل رطوبت زخم و عدم خاصیت ضدعفونی کنندگی دارند. بنابراین ، توسعه هیدروژلها یی که می توانند این مشکلات را برطرف کنند، از اهمیت بالایی برخوردار است . در این مقاله ، یک هیدروژل حاوی کیتوزان، سدیم پلی اکریلات و عسل آو یشن سنتز شده و خواص آن مورد بررسی قرار گرفت . کیتوزان، یک پلیمر خطی با سمیت کم ، زیست تخریب پذیری و زیست سازگاری بالا است که آن را به یک ماده عال ی برای تهیه هیدروژل تبدیل می کند. مولکولهای کیتوزان حاوی گروههای آمینو و هیدروکسیل زیادی هستند که محیط مساعدی را برای تشکیل پیوند کووالانسی شیمیایی با پلیمرهای مختلف فراهم می کنند. سدیم پلی اکریلات نوعی پلیمر فوق جاذب است که توان جذب تا ۵۰۰ برابر وزن خودش را دارد. از روش تشکیل فیلم خشک برای ساخت هیدروژل استفاده شد. اهمیت دارویی عسل در قدیمی ترین متون پزشکی جهان ثبت شده است و از زمان های قد یم به داشتن خواص ضد میکروبی و همچنین فعالیت ترمیم زخم شناخته شده است . عسل دارای فعالیت ضد باکتریایی است ، زخم را مرطوب نگه می دارد و ویسکوزیته بالای آن به ایجاد یک سد محافظ برای جلوگیری از عفونت کمک می کند. ابتدا، محلول کیتوزان با محلول عسل آویشن مخلوط و تا دمای ۶۰ درجه سانتی گراد گرم شد. ترکیب حاصل درون پتری دیش ریخته تا درون آون خشک شود. یک لایه گاز استریل بر روی فیلم نیمه خشک شده کیتوزان قرار داده شد. گرانولهای سدیم پلی اکریلات بر روی گاز استریل پاشیده شد تا د رون سوراخهای گاز استریل جایگیری شود. وجود گاز استریل باعث پخش شدن همگن تر سدیم پلی اکریلات بر روی هیدروژل و همچنین پایداری بهتر و حفظ شکل زخم پوش در برابر ترشحات زیاد می شود. ما جذب آب و خاصیت ضدباکتریایی هیدروژل را با استفاده از روشهای مختلف اندازهگیری کردیم . نتایج نشان دادند هیدروژل سنتز شده توانایی جذب آب بالایی دارد. علاوه بر این ، به دلیل داشتن عسل آویشن دارای خاصیت ضدباکتریایی بوده و می توانست رشد باکتری ها ی استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا را مهار کند. نتایج نشان داد این هیدروژل می تواند به عنوان یک پوشش زخم مناسب برای درمان زخم های با ترشح بالا مورد استفاده قرار گیرد و به دلیل خاصیت ضدباکتریایی کاندیدای مناسبی برای زخم های عفونی باشد.

کلیدواژه ها

هیدروژل، کیتوزان، عسل آویشن ، سدیم پلی اکریلات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.