بررسی اثر سمیت بربرین کلراید بر رده سلول سرطانی تخمدان انسان A۲۷۸۰

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی، کارآفرینی و تجاری سازی
  • کد COI اختصاصی: MPEC02_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا شهرابی فراهانی

دانشجو کارشناسی ارشد ،دپارتمان بیوتکنولوژی،دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه الزهرا

پریچهر حناچی

دانشیار دپارتمان بیوتکنولوژی ، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه الزهرا

شهرداد محب علی

دپارتمان زیست شناسی ، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

سرطان تخمدان پنجمین سرطان شایع زنانه و بسیار چالش برانگیز است که همچنان یکی از علل اصلی مرگ و میر در میان زنان مبتلا به سرطان های زنانه است . با توجه به بروز مقاومت های دارویی حین شیمی درمانی برای این بیماری ، استفاده از ترکیبات فعال بدست آمده از برخی گیاهان در دسترس که استخراج یا سنتز می شوند و توانایی کشندگی سلول های سرطانی را دارند از طرفی منجر به افزایش کار آمدی دارو های خط اول درمان می شوند مورد توجه قرار میگیرند. بربرین کلراید یک ترکیب فعال است که هم به صورت سنتز شده در دسترس می باشد و نیز از گیاهانی نظیر زرشک ، خوک طلایی ، انگور کوهی ، فیلودندرون و زردچوبه درختی به دست می آید. در این مطالعه به بررسی اثر کشندگی پودر بربرین کلراید سنتز شده و تهیه ۶ رقت به ترتیب ۲۰۰و۱۰۰و۵۰ و۲۵و ۵.۱۲ و ۲۵.۶ میکرومولار و در دور زمان ۲۴ و ۴۸ بر رده سلول سرطانی تخمدان انسانی A۲۷۸۰ به روش شمارش سلولی تریپان بلو پرداخته شده است . بر اساس نتابج به دست آمده و آنالیز داده ها با کمک نرم افزار SPSS نسخه ۲۷ در زمان ۲۴ در غلظت های ۲۰۰ و ۱۰۰ میکرو مولار و در زمان ۴۸ غلظت ۲۰۰ میکرو مولار بالاترین اثر کشندگی را بر این رده سلولی داشتند. نکته مورد توجه افزایش زمان تغییر معنا داری در کشندگی سلول ها نداشت . از دیگر دست آورد های این آزمایش به افزایش کشندگی سلول ها در غلظت ۲۵ میکرو مولاردر زمان ۲۴ می توان اشاره نمود. همچنین کشندگی دارو در زمان ۲۴ نتایج معنا داری به همراه داشت .نتایج به دست آمده در این مطالعه با حاصل برخی از داده های قبلی در مطالعات مربوط به بربرین کلراید در رده های سلولی سرطانی دیگر مشابهت داشت .

کلیدواژه ها

بربرین کلراید ، بررسی سمیت ، سرطان تخمدان ،رده سلولی A۲۷۸۰

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.