تاثیر عملیات همگن سازی دو مرحله ای بر میزان جدایش فاز لاوه در سوپر آلیاژ IN718
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES05_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1038
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی مالک اشتر
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی مالک اشتر
استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران
استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران
چکیده
فارهای معمول در این سوپر آلیاژ شامل (Ni3Al)ϒ' و (Ni3Nb)ϒ و لاوه و دلتا می باشد. فاز لاوه در محدوده دمایی (1100-850 درجه سانتیگراد) شکل می گیرد. حضور این فاز نتیجه همگن سازی غیر یکنواخت سوپر آلیاژ IN718 می باشد. لذا انتخاب سیکل همگن سازی مناسب جهت کاهش میزان این جدایش ها، حائز اهمیت می باشد. در پژوهش حاضر اثر دما و زمان همگن سازی دو مرحله ای بر روی جدایش فاز غنی از نیوبیوم، لاوه مورد بررسی قرار گرفت. بدین جهت تعداد هفت نمونه از مقطع یک شمش ذوب شده در VIM و ذوب مجدد شده تحت ESR، تهیه و تحت دو سیکل تک مرحله ای و دو مرحله ای، همگن سازی شدند. از نمونه های مورد آزمایش، یک نمونه به عنوان نمونه شاهد، یک نمونه تحت سیکل تک مرحله ای در دمای 1160 درجه سانتیگراد و پنج نمونه تحت سیکل دو مرحله ای قرار گرفتند. سیکل دو مرحله ای شامل قرار گرفتن نمونه ها در دمای 1160 درجه سانتیگراد به مدت 3 ساعت و سپس قرار گرفتن آنها در دمای 1180 درجه سانتیگراد و پنج زمان مختلف در محدوده 3 تا 15 ساعت بود. جهت بررسی میزان جدایش از آزمون سختی سنجی در مقیاس ماکرو، میکروسکوپهای نوری و الکترونی روبشی و نرم افزار آنالیز تصویری استفاده شد. نتایج بررسی ها نشان دادند که سیکل بهینه همگن سازی برای به حداقل رساندن فاز جدایش یافته لاوه در آلیاژ مورد بررسی، سیکل دو مرحله ای (فرمول در متن اصلی مقاله) بوده که در آن کسر حجمی فاز لاوه از 4 درصد در نمونه شاهد به 0/1 درصد کاهش یافته است. همچنین حداقل میزان سختی به دلیل حل شدن فاز لاوه در زمینه و کاهش جدایش نیوبیوم در این سیکل بدست آمد.کلیدواژه ها
سوپر آلیاژ IN718، همگن سازی دو مرحله ای، فاز لاوهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.